Ribat İnsani Yardım Heyeti kardeş ülke Pakistan’dan döndü

Ribat İnsani Yardım Heyeti kardeş ülke Pakistan’dan döndü

Pakistan’da yaşanan sel felaketi büyük hasarlar oluşturdu. Ribat İnsanı Yardım Derneği, Pakistan’a yardım eli uzattı. Hayırseverlerin bağışlamış olduğu yardımlar Pakistan halkına ulaştırılırken, heyet Konya'ya geri döndü

Ribat İnsani Yardım Derneği, sel felaketi yaşamış olan Pakistan halkı için hayırseverlerden toplamış oldukları bağışları ulaştırdı.

Yaşanan sel felaketi Pakistan’da büyük hasarlar oluşturdu. Ribat İnsanı Yardım Derneği, Pakistan’a yardım eli uzattı. Hayırseverlerin bağışlamış olduğu yardımlar Pakistan halkına ulaştırıldı. Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, felaketin herkesi derinden etkilediğinin altını çizerek; “Pakistan’ın son zamanlarda yaşadığı bu acı felaket hepimizi derinden sarstı. Rabbim inşallah en kısa zamanda yaraların sarılması için bu kardeşlerimize güç, kuvvet versin. Ribat olarak sıkıntılara hep ilk gitmeye gayret ediyoruz. Yemen’den Bosna’ya, Bosna’dan Çeçenistan’a, Gazze’ye. Afrika ülkelerinde de tüm çalışmalarımıza anlık bir takım ruhuyla, sıkıntıların daha ilk arifesinde yardımları götürmeye gayret ediyoruz. Pakistan’daki sel felaketi öyle büyük bir etki bıraktı ki üzerimizde, oradaki görüntüler hepimizi sarstı. O yaraların hepsini sarmaya gücümüz yetmez ama biz gücümüz nispetince sorumluyuz. Buradan ekip çalışmasıyla Ribat Eğitim Vakfı’nın bölge ve beldelerdeki şubeleriyle güzel bir çalışma başlattık. Hamdolsun orada binlerce kardeşimize, buradaki kardeşlerimizin emanetleri ulaştırıldı. Gıda, nakit, evini kaybedenlere ve hayvanı telef onlara yardımlar tebliğ edildi” şeklinde konuştu.

img-1015.jpg

‘PAKİSTAN, TÜRKİYE’YE KARDEŞTEN ÖTE BİR TAVIR TAKINIYOR’

Pakistan için Türkiye’nin ve Türklerin çok önemli olduğunu söyleyen Seyit Duman, “Biz şimdiye kadar belki 50’ye yakın ülkede faaliyet gösterdik ama Pakistan, Türkiye’ye karşı kardeşten öte bir tavır takınıyor. Vefayı, kardeşliği orada görüyorsunuz. Orada ‘Türküm’ dediğiniz zaman zarar gelmesi mümkün değil. Adeta koruma altına alırlar. Böyle bir halktan bahsediyoruz. Bu muhabbetimiz de devam etmeli. Kardeşlerimizin yaraları hemen sarılmayabilir ama en azından şu an moral, motivasyon açsısından onlara Türk Halkının yanında olduğunu gösterdik. Sel geniş bir coğrafyada etkisini göstermiş. Genelde kırsal alanda, köylerde tahribatı büyük olmuş. Hem zirai alanlar hem tarım alanları hem de hayvanlar telef olmuş. İnşallah en kısa zamanda toparlanır. Çünkü hayat devam ediyor. Bizim sesimize cevap verip, oradaki kardeşlerine el uzatan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye böyle bir millet, böyle bir halk. Her zaman kendini yenileyebilen, sıkıntıları bertaraf edebilen ve kardeşlerine öncülük yapabilen bir milletiz. Bununla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

img-1056.jpgimg-1006.jpg

pakistan02.jpgpaskitan01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.