Ramazan Bayramına doğru

Ramazan Bayramına doğru

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiği Türkiye'de bu bayram vesilesiyle, kardeşliği, dostlukları...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiği Türkiye'de bu bayram vesilesiyle, kardeşliği, dostlukları pekiştirmek gerektiğini belirtti.

Vali Çelik, Ramazan bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bütün bereketiyle gönülleri kuşatan ramazan ayını geride bırakırken hep birlikte bayram sevinci yaşamanın bahtiyarlığı içinde olduklarını kaydetti.

Birliğin, dirliğimizin, kardeşliğin en anlamlı göstergesi olan bayramların, dostluğun, barış içinde bir arada yaşama arzusunun da en güzel ifadesi olduğunu belirten Vali Çelik, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Ayrıca bayramlar; küskünlerin barışması, dargınlıkların bitmesi için en güzel fırsatları sunar. Dağlar ile taşlar ile Mevla'yı çağıran Yunus Emre'nin memleketi Eskişehir'de asırlardan beri var olan hoşgörü iklimi içerisinde şehrimizde bir Ramazan Bayramı'nı daha idrak ediyoruz. Eskişehir, yaratılanın Yaratan'dan ötürü sevildiği, gönül yıkmanın değil gönül kazanmanın esas olduğu bir kenttir. Dolayısıyla bu bayram, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir. Bütün bereketiyle gönülleri kuşatan ramazan ayını geride bırakırken hep birlikte bayram sevinci yaşamanın bahtiyarlığı içindeyiz. Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin en anlamlı göstergesi olan bayramlar; dostluğun, barış içinde bir arada yaşama arzusunun da en güzel ifadesidir. Ayrıca bayramlar; küskünlerin barışması, dargınlıkların bitmesi için en güzel fırsatları sunar. Eskişehir, yaratılanın Yaratan'dan ötürü sevildiği, gönül yıkmanın değil gönül kazanmanın esas olduğu bir kenttir. Dolayısıyla bu bayram, asırlardan bu yana var olan bu sevgi kültürünü, bu hoşgörü kültürünü yeniden tazeleme, daha da güçlendirme vesilesidir."

Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiği Türkiye'de bu bayram vesilesiyle, her zamankinden daha çok gönüllerimizi birbirine yaklaştırmalı diyen Vali Çelik, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yardımlaşma ve dayanışma ile kardeşliği, dostluğu pekiştirmeliyiz. Nitekim bayramlar; sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik için mükemmel bir vesile ve eşsiz bir fırsattır. Bir kaynaşma günü olan bayramlar; birbirimizi hatırladığımız ve gönüller aldığımız taktirde manasına uygun olarak yaşanmış olur. Bayramlarda milletimizin huzur ve güven içinde yaşaması için büyük fedakarlıklarda bulunmuş gazilerimiz ve şehit ailelerimiz başta olmak üzere fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı ve huzurevi ile hastanelerde kalanları ziyaret ederek onları hatırlamak, ihtiyaçları varsa gidermek, acılarını paylaşmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde Ramazan Bayramı'nı geçirmeleri için ilimizde bütün tedbirler alınmıştır. Bayram süresince görev yapacak tüm güvenlik görevlilerine; zabıta, itfaiye ve sağlık personeli ile tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diliyor; bayramlarını kutluyorum. Bayram ziyareti nedeniyle yola çıkacak vatandaşlarımızın "emniyet kemeri hayata bağlar" bilinciyle trafik kurallarına uymalarını bekliyorum. Sevgi şehri Eskişehir'de hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılar sunarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler