Ramazan Bayramına doğru

Ramazan Bayramına doğru

Ankara Müftüsü Sönmezoğlu:- "Bu bayram, recep ayı ile başlayan, şaban ayı ile devam eden ve ramazan-ı şerifte doruk noktaya ulaşan yoğun bir ibadet, hayır ve hasenat dönemini en iyi şekilde değerlendiren müminlere mükafatlarının verildiği ödül günüdür"

ANKARA (AA) - Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, "Bu bayram, recep ayı ile başlayan, şaban ayı ile devam eden ve ramazan-ı şerifte doruk noktaya ulaşan yoğun bir ibadet, hayır ve hasenat dönemini en iyi şekilde değerlendiren müminlere mükafatlarının verildiği ödül günüdür." ifadelerini kullandı.

Sönmezoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Birlik-beraberlik içerisinde toplumun bütün kesimlerinin kaynaştığı, huzur ve mutluluk dolu bir ramazan ayının ardından bayrama ulaşmak yüce Allah'ın biz müminlere büyük bir ikram ve ihsanıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Ramazan Bayramı'nın, üç aylar mevsiminin meyvelerinin devşirildiği, toplandığı "manevi hasat zamanı" olduğunu belirten Sönmezoğlu mesajında, "Bu bayram, recep ayı ile başlayan, şaban ayı ile devam eden ve ramazan-ı şerifte doruk noktaya ulaşan yoğun bir ibadet, hayır ve hasenat dönemini en iyi şekilde değerlendiren müminlere mükafatlarının verildiği ödül günüdür." ifadesine yer verdi.

- "Bayramlar kulluk şuuru içinde kutlanmalı"

Bayramların sadece eğlence ve tatil günleri olarak görülmesinin doğru olmadığının altını çizen Sönmezoğlu, Hazreti Muhammed'in bayramların meşru sınırlar içerisinde ve kulluk şuuruyla kutlanmasını istediğini, bayramların, neşe ve eğlenme günü olduğu kadar Allah'ı zikretme günleri de olduğunu bildirdiğini aktardı.

Sönmezoğlu, bayramların özellikle kırılan kalpleri tamire, incinen gönülleri yapmaya en uygun zamanlar olduğunu vurgulayarak, Hucurat Suresindeki "Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin." ayetine atıfta bulundu.

Bayramda, dünyanın çeşitli bölgelerinde zulme uğrayan, savaş ve terör korkusuyla evini, yurdunu terk etmek zorunda kalan, yoksulluğun pençesinde kıvrananların acılarına ortak olunması tavsiyesinde bulunan Sönmezoğlu, hiç değilse onlar için dua edilmesini önerdi.

Bayram günü, kabir ziyaretinde bulunulmasını tavsiye eden Sönmezoğlu, "Daha sonra başta anne-babamız olmak üzere büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmeliyiz. Ziyaretine gidemediğimiz yakınlarımıza çeşitli iletişim vasıtalarıyla ulaşarak bayramlarını kutlamalıyız. Ramazan Bayramınızı tebrik eder, bu bayramın birlik ve beraberliğimize, ülkemizin ve İslam aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Mevlamızdan niyaz ederim." temennisinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler