Radardan kaybolan Mısır yolcu uçağı

Radardan kaybolan Mısır yolcu uçağı

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos:- "Uçak 37 bin feette Mısır FIR hattına girmesinden sonra aniden rotasından saptı"

ATİNA (AA) - Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Mısır Hava Yollarına ait yolcu uçağının Akdeniz'de Mısır hava sahasına girdikten kısa bir süre sonra aniden rotasından çıkarak düşüşe geçtiğini söyledi.

Paris-Kahire seferini yaparken 56 yolcu ve 10 mürettebatıyla kaybolan uçakla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kammenos, henüz uçağın enkazının bulunamadığını bildirdi.

Yunan deniz ve hava kuvvetlerinin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirten Kammenos, Mısırlı mevkidaşı ile sürekli temas halinde olduğunu kaydetti.

Kammenos, "Şu anda elimizde olan resme göre, uçak 37 bin feette Mısır FIR hattına girmesinden sonra, aniden rotasından saptı." dedi.

Kammenos, bir anda irtifa kaybetmeye başlayan uçağın önce 90 derece sola sonra 360 derece sağa yönelerek 15 bin feete düştüğünü ve 10 bin feet yükseklikte radardan tamamen kaybolduğunu açıkladı.

Yunanistan Sivil Havacılık Teşkilatı (YPA) ise açıklamasında, "Paris- Kahire seferini yapan Mısır Hava Yollarına ait MSR 804, Airbus A320 tipi yolcu uçağı yerel saat 02.24'te Atina FIR hattına girdi ve saat 03:29'da Kumbi noktasının yaklaşık 7 deniz mili güney doğusunda Kahire FIR hattı içerisinde radarlardan kayboldu." bilgisini verdi.

Dışişleri Bakanlığı ise sosyal medya aracılığıyla "Yunanistan Mısır'ın yanındadır, Yunan deniz ve hava kuvvetleri arama kurtarma çalışmalarına her türlü imkanla yardım etmektedir." şeklinde mesaj yayınladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler