Polislerin resmi belgede sahtecilik davası

Polislerin resmi belgede sahtecilik davası

Gözaltına alınıp bırakılmasının ardından intihar eden şahsın gözaltı işlemiyle ilgili evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla iki polis memurunun yargılanmasına devam edildi


İSTANBUL (AA) - Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle haklarında verilen ceza Yargıtayca bozulan iki polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, sanıklar katılmadı. Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can ile kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ise duruşmada müdahil olarak hazır bulundu.

Bilirkişinin 9 Şubat 2016 tarihli yazısı ile emniyette işlemlerin yapıldığı bilgisayar sunucusunun kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin temin edilerek en kısa sürede Ulusal Kriminal Büroya bildirilmesini istediği ve bu konuyla ilgili İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne 16 Şubat 2016'da yazı yazıldığı hatırlatılarak, verilen cevabi yazıda, "Şube müdürlüğümüzde gerekli yazışmalar yapılmış olup gelecek olan cevap neticesinde gerekli bilgilendirme yapılacaktır" ifadesinin kullanıldığı aktarıldı.

Söz alan müdahillerin avukatlarından Ercan Kanar, narkotik şubenin sunucu şifresini bilirkişiye göndermeyerek suç delillerini yok etme suçunu işlediğini ifade ederek, mahkemece şubeye şifrelerin en kısa sürede gönderilmemesi durumunda haklarında soruşturma açılacağı uyarısının olduğu bir yazı yazılmasını talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne yeniden yazı yazılarak, 16 Şubat'ta gönderilen müzekkerenin gereğinin yapılmasının istenmesine ve gereği yapılmadığı takdirde haklarında suç duyurusunda bulunulacağı uyarısının da bu yazıya eklenmesine hükmetti.

Dosyanın bilirkişiden dönmesinin beklenilmesini de kararlaştıran heyet duruşmayı erteledi.

- Olay

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları öne sürülen 2 polis memuru hakkında, 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 polis memurunun 2 yıl altışar ay hapisle cezalandırılmalarına karar vermiş, Yargıtay 11. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usulden bozarak, dosyayı mahkemeye göndermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler