Polis otomobilden hırsızlıklara karşı uyardı

Polis otomobilden hırsızlıklara karşı uyardı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, park halindeki araçlardan hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla sürücülerin bazı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, park halindeki araçlardan hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla sürücülerin bazı tedbirler almasının yararlı olacağı uyarısında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünden yaplan yazılı açıklamada, otomobilden hırsızlık olaylarıyla mağdur olunmaması için araç sürücülerinin bazı basit ama etkili tedbirler alabileceği belirtildi.

Kullanıcıların bu olayların yaşanmaması için dikkat etmesi gereken bazı konular olduğuna işaret edilen açıklamada, "Değerli eşyalar, ehliyet, ruhsat ve yedek anahtarları oto içerisinde bırakmayın. Oto içerisinde bulunan ve yanınıza alamayacağınız eşyalarınızı mutlaka bagajda muhafaza edin. Park ettiğiniz yerde güvenlik kamerası olmasına özen gösterin." tavsiyelerinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca hırsızlık olayı meydana gelmesi halinde yapılması gerekenler hakkında da şu önerilere yer verildi:

"Otonuzdan hırsızlık olayı meydana gelmesi durumunda, 155 polis ihbar hattına bilgi verin. Aracı bulunduğu yerden hareket ettirmeyin. İçinden herhangi bir şey almayın, yerini değiştirmeyin, içine girip oturmayın. Otonuzu yıkamayın, silmeyin. Polis ekibi gelene kadar hiçbir şeye kesinlikle dokunmayın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler