Polat ve Ukdem, Millet Kıraathanesi’nde

Polat ve Ukdem, Millet Kıraathanesi’nde

Gazetemiz yazarlarından Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Hukukçu Yazar Fatma Polat ve Selçukya Şairlerinden Engelsiz Yazar Hasan Ukdem, Kültür Parktaki Millet Kıraathanesinde ''Şiirde İnsan Sevgisi '' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Gazetemiz yazarlarından Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Hukukçu Yazar Fatma Şeref Polat ve Selçukya Şairlerinden Engelsiz Yazar Hasan Ukdem, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Öğrenen Kıraathaneler etkinliği kapsamında Kültür Parktaki Millet Kıraathanesinde ''Şiirde İnsan Sevgisi '' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazar Fatma Şeref’in, sevgi ve sevginin halleri ile insan hayatında ve toplumsal hayatımız üzerinde etkilerini anlattığı sohbetine şair Hasan Ukdem de konuya dair şiirlerini okuyarak katıldı.  Yazar, “Sevgiyi çok sözünü etmemize rağmen yeterince önemsemiyoruz. Kendi üstümüzdeki etkisini bile inkar ediyoruz. Oysa sevginin sahtesi bile o kadar tesirlidir ki biz bunun acı bir tecrübesini toplumsal olarak yaşıyoruz” dedi. “Ailesinin ya da devletimizin yeterince ilgilenemediği çocuklarımız, sahte sevgi gösteren, her şeyi ile ilgilenen, okutan, evlendiren, kariyer sağlayan bir örgütün ağına düşüp kendi ailesine ve devletine kurşun atar hale gelebiliyorsa biz de sevgi anlayışımızı bir kez daha sorgulamalıyız… Tek başına bu örnek bile sevgi konusunun ihmal edilmeyecek hafife alınmayacak kadar önemli olduğunu anlatmaya yeter diye düşünüyorum ” dedi.

polat-ve-ukdem,-millet--(2).jpg

Şair Ukdem ise “Sevgi bize atalarımızdan bir mirastır. Çünkü onlar kapıları kılıçla açsalar bile yürekleri sevgi ile feth etmişlerdir “ dedi.  Programa kıraathane müdavimlerinin yanı sıra kültür sanat camiasının önemli isimlerinin katıldığı ve ilginin yoğun olduğu görüldü. Etkinlik Konya Büyük Şehir görevlilerinden Hatice Hilal Seyhan’ın, teşekkür konuşması ile sona erdi.

polat-ve-ukdem,-millet--(5).jpg

Etiketler :