"Pilotlar gökyüzünün muhafızları"

"Pilotlar gökyüzünün muhafızları"

Kazakistan'ın ilk kadın askeri ve savaş pilotu Botay:- "Çocukluk hayallerimi gerçekleştirdim" - "Babamla Almatı’ya yolcu uçağıyla uçtuğumuzu hatırlıyorum. O zaman bir pilotun hayatında doğru ve bazen hızlı karar alma sürecinin ne kadar önemli olduğunu anl

ASTANA (AA) - Kazakistan'ın ilk kadın askeri ve savaş pilotu Ardana Botay, "Çocukluk hayallerimi gerçekleştirdim." dedi.

Kazakistan Hava Kuvvetlerinin Balhaş kentindeki askeri biriminde görevli Botay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluğunda uçmayı hayal ettiğini belirterek "Babamla Almatı’ya yolcu uçağıyla uçtuğumuzu hatırlıyorum. O zaman bir pilotun, hayatında doğru ve bazen hızlı karar alma sürecinin ne kadar önemli olduğunu anlamıştım. Pilotlar gökyüzünün muhafızları.” ifadelerini kullandı.

Devlet Havacılık Merkezi'ndeki eğitimine 16 yaşında başladığını ve hafif motorlu uçakları kullanmayı öğrendiğini belirten Botay, daha sonra Kazakistan Sivil Havacılık Akademisini bitirdiğini ve 2010'dan bu yana Kazakistan Havacılık Kuvvetlerinde savaş pilotu olarak görev yaptığını dile getirdi.

Botay, Kazakistan Silahlı Kuvvetlerindeki ilk kadın asker ve savaş pilotu olarak tanınıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :