PENSİLVANYA’YI  BİLGİLENDİRMİŞLER!

PENSİLVANYA’YI BİLGİLENDİRMİŞLER!

Terörist başı Fetullah Gülen için hazırlanan belgede FETÖ mensuplarının Konya Eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve Konya eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün’ün de yer aldığı isimlerin son durumlarıyla ilgili bilgi verdiği ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin Pensilvanya’daki terörist başına raporlar verdiği ortaya çıktı. FETÖ/PDY’yle çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri siber ortamda da sürdüren güvenlik güçleri dijital veri içerisinde ulusal basında yer alarak kamuoyunda gündem oluşturan bir kısım dava ve kişiler ile ilgili olarak terörist başı Fetullah Gülen' e özel bilgi notu haline getirilmiş belgeye rastlanıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre FETÖ silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında hakkında işlem yapılan 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki şahısların emeklilik ve adli soruşturma durumlarının anlatıldığı belgede, Konya Eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve yine Konya eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün’le ilgili bilgiler de yer alıyor.

pensilvanya.jpg

SALİH TUZCU SİZE VE HİZMETE ÇOK DUA EDİYOR

Edinilen bilgilere göre; 2018 yılı haziran ayında ele geçirilen ve  Konya eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu için “İzmir’de raporlu” bilgisinin düşüldüğü belgede, “Size ve hizmete çok dua ediyorlar” sözleri dikkat çekti.  Belgede Salih Tuzcu ile ilgili, “İzmir’de raporlu olan Salih Tuzcu abi ile beraber revirde 3 kişiler. Salih abi, tevekkül içinde çok dua ediyor, keyfiyeti çok iyi, eşinin kolu kırıldı hastane sürecinde şifa da çok iyi ilgilenildi çok memnun oldular, torunu hukuka uygun şekilde ayarlandı. Bir oğlu şu an yurtta kalıyor. Size ve hizmete çok dua ediyorlar. Destek almayı kabul etmedikleri gibi taahhütlerini de veriyorlar” ifadeleri yer aldı.

tuzcu.jpg

TUZCU KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Konya’da 22 Aralık 2003-20 Eylül 2008 yılları arasında görev yapan Mehmet Salih Tuzcu hakkında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir çok dava açıldı. Ancak Tuzcu bir türlü bulunamadı.  Önceleri İzmir’de olduğu saklandığı iddia edilen Tuzcu’nun daha yurt dışına kaçtığı tahmin edilirken nasıl kaçtığı ile ilgili şua an kadar bir tespit yapılamadı. Konya’da görülen davada 15 Temmuz’dan daha önce gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Salih Tuzcu hakkında daha sonra kırmızı bülten çıkarıldı. Ancak Tuzcu ile ilgili şua ana kadar bir ize rastlanmadı.

anadolu-atayun.jpg

ANADOLU ATAYÜN İÇİN “MEDRESE-İ YUSÜFİYEDE” NİTEMELESİ

Salih Tuzcu döneminde Konya KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün’ün de yer aldığı 7 isim hakkında “Ankara’da medrese-i yusüfiyede” bulunmaktadır” yazılı,  sanki resmi bir yazışma yapılırmış gibi düzenlenen belgede Konu: “1. sınıf olup re'sen emekli edilen abilerimizin durumu” ifadesi yer alırken “Muhterem efendim…Toplam 420 1. sınıf  abimiz  bulunmaktadır. Bu abilerimizin 4’ü hariç tamamı emekli edilmişlerdir. Emekli davasını kazanıp dönen 4 tane 1. sınıf abimiz vardır. Şuan medrese-i yusüfiyede7 abimiz, ev hapsinde l abimiz bulunmaktadır” ifadeleri dikkat çekti.

ATAYÜN: GÜLEN’İN ADIYLA ANILMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Konya'da görülen FETÖ/PDY ilişkin davada eski Anadolu Atayün, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, örgüt üyeliği", "soruşturma sürecinin ihlali", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 40 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında Atayün’ün "Ne beraatimi isteyeceğim ne de tahliyemi. Görevimi yaptığımdan dolayı bana ne ceza verecekseniz verin. (Terörist başı Fetullah Gülen’i kastederek) Bir İslam aliminin adıyla anılmaktan gurur duyuyorum” sözleri damga vurmuştu.

birsen-atayun.jpg

EŞİ KAÇARKEN YAKALANDI

Anadolu Atayün'ün eşi Birsen Atayün, oğlu ve 2 kişiyle birlikte 2017 yılının Ağustos ayında Muğla'nın Fethiye ilçesinde, botla Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanmıştı. Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen Birsen Atayün tutuklanırken oğlu serbest bırakılmıştı.

 

ali-fuat-yilmazer.jpg

ALİ FUAT YILMAZER BİLGİSİ

FETÖ’den tutuklu eski İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’le ilgili de bilgilerin yer aldığı belgede, “İstanbul’da yurtta olan Ali Fuat Yılmazer. Halim isminde bir arkadaşımız ile beraber kalıyorlar. Genel olarak durumu iyi ama aile özlemi çekiyor. Sosyal medyada kendi sitesi oluşturuldu bundan memnun oldu. Site aracılığı ile yazılar yazabiliyor. Bir şiiri vardı seslendirildi ve video haline getirildi. Eşinin ve çocuklarının durumu iyi. Çok fazla davası var. Haftaya selam duruşması var, gergin geçme ihtimal yüksek” ifadelerine yer verildi.

 

nazli-ilicak.jpg

NAZLI ILICAK DETAYI

Öte yandan terörist başı Fetullah Gülen’e gönderilmek için hazırlanan belgede Nazlı Ilıcak detayı da dikkat çekti. Belgede Ali Fuat Yılmazer’in, Nazlı Ilıcak’ı kastederek, “Medyada haklılığımızı “Nazlı Hanım”dan başka izah eden yok” sözlerine yer verildiği öğrenildi. Nazlı Ilıcak, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ soruşturmaları kapsamında yargılandığı davada, “Anayasayı ihlal” ve “Casusluk” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış ve cezası İstinaf tarafından onaylanmıştı.

M. Mustafa Özdemir-Memleket

 

Emniyetin "Karanlık" adamı: Salih Tuzcu

FETÖ’nün uyuşturucu ağı: ‘Salih Tuzcu uyuşturucu satıcılarıyla irtibatlıydı’

Salih Tuzcu Konyaspor'a açıkça müdahale etmiş

Etiketler :