FETÖ’nün uyuşturucu ağı: ‘Salih Tuzcu uyuşturucu satıcılarıyla irtibatlıydı’

FETÖ’nün uyuşturucu ağı: ‘Salih Tuzcu uyuşturucu satıcılarıyla irtibatlıydı’

FETÖ davalarında Kırmızı Bülten’le aranan Konya eski İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ve ekibinden Konya eski KOM Müdürü Mehmet Erikoğlu’nun uyuşturucu ticareti yapanlarla işbirliği yaptığı iddia edildi

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) başta PKK olmak üzere uyuşturucu ticareti yapanlarla işbirliği yaparak örgüt için finansman sağladığı FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkmıştı. Konya’da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarında Kırmızı Bülten’le aranan Konya eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu ve ekibinden Konya eski KOM Müdürü Mehmet Erikoğlu’nun uyuşturucu ticareti yapanlarla işbirliği yaptığı iddia edildi. FETÖ darbe girişimi sonrası gözaltına alınan daha sonra da KHK ile ihraç edilen 3. Sınıf Emniyet Müdürü A.A’nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Salih Tuzcu ile ilgili çarpıcı ifadelerde bulunduğu ortaya çıktı.

 

feto-uyusturucu-(1)-001.jpg

 

SALİH TUZCU CEMAATE HİZMET EDİYORDU

Fethullah Gülen cemaatiyle 1989 yılında lise döneminde arkadaşları aracılığı ile irtibatının başladığını ifade eden A.A. askere gitmeden önce 5-6 ay kadar süre ile ABD Konsolosluğunun Uyuşturucuyla Mücadele birimine görevlendirilerek kursa gittiğini ve sonrasında emniyetteki FETÖ yapılanmasına mensup üst düzey isimler tarafından baskı gördüğünü ve tehdit edildiğini söyledi. İl Emniyet Müdürü olarak Salih Tuzcu’nun görev yaptığı dönemde komiser olarak Şanlıurfa’ya şark görevi için gittiğini ifade eden A.A, “Salih Tuzcu isimli şahıs cemaate hizmet ediyordu” dedi.  Emniyetteki diğer cemaat mensubu kişilerin Salih Tuzcu’nun talimatıyla hareket etiklerini belirten A.A, “Bunun haricinde şuan 2. dınıf emniyet müdürü olması gereken H.T, A.U, H.Ö, Ş.B, C. D ve Mehmet Erikoğlu isimli emniyet mensuptan da cemaat adına hizmet ediyor, Salih Tuzcu isimli emniyet müdürünün talimatıyla hareket ediyorlardı” diye konuştu.

feto-uyusturucu-(2)-001.jpg

 

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPANLARLA İRTİBATLIYDILAR

Tuzcu ve cemaate hizmet eden emniyet mensuplarının uyuşturucu ticareti yapan şahıslarla irtibat içerisinde bulunduklarını savunan A.A şunları söyledi: “Ben o dönem cemaatle alakamı kesmiştim. Uyuşturucu bürosunda görev yapıyordum. Uyuşturucuyla mücadeleyi başarılı bir şekilde yönlendiriyorduk. Operasyonlar yapıyorduk, bu operasyon sonucu Şanlıurfa ilinin zengin ailelerinin karışmış olduğu uyuşturucu olaylarında emniyet müdürü Salih Tuzcu ile ona bağlı emniyet mensupları, bizim yapmış olduğumuz uyuşturucu operasyonlarının önüne geçerek uyuşturucu ticareti yapan ve gözaltına alınan şahısların tutuklanmamalarını sağlamak maksadıyla bizlere baskı yapıyorlardı. Yani kısacası cemaate hizmet eden adı geçen emniyet mensuptan uyuşturucu ticareti yapan şahıslarla irtibat içerisinde bulunuyorlardı. Bana sen İstanbul ilinde cemaate hizmet ediyordun, burada neden hizmet etmiyorsun, aramıza neden katılmıyorsun diyorlardı. Bende kendilerine ben cemaati bıraktım, benden uzak durun dediğim için beni bu görevimden alarak pasif yerde çalışmamı sağladılar.”

İKİSİ DE FİRARİ

Konya eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu ve ekibinden Konya eski KOM Müdürü Mehmet Erikoğlu, FETÖ davalarında firari sanık olarak aranıyor. 1997-1999 yılları arasında Şanlıurfa Emniyet Müdürü olarak görev yapan Tuzcu, daha sonra Konya'ya tayin edilmişti. Konya’daki şantaj ve kumpas operasyonlarının merkezinde yer alan Tuzcu, başta Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik operasyon olmak üzere pek çok karanlık operasyona imza attı.

Tuzcu için 2015 yılı Kasım ayında mahkeme kırmızı bülten çıkarılmıştı. Örgütün karakutusu olarak belirtilen Salih Tuzcu’nun yakalanması halinde  bir çok bilginin ortaya çıkacağı ifade ediliyor.

M. Mustafa Özdemir-Memleket