Pegasus Hava Yolları, TEV İş Birliğiyle 1000 Kıza Üniversite Bursu Sağlıyor

Pegasus Hava Yolları, TEV İş Birliğiyle 1000 Kıza Üniversite Bursu Sağlıyor

Cumhuriyet'in 100. yılında sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi eklendi. Pegasus Hava Yolları, Türk Eğitim Vakfı ile iş birliği yaparak 1000 kıza üniversite bursu veriyor.

Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyet'in 100. yılında toplumsal kalkınmaya destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı ile iş birliği yaparak önemli bir adım attı. "Pegasus Her Adım Geleceğe Burs Fonu" projesi kapsamında, üniversite eğitimlerine devam etmek isteyen 1000 kız öğrenciye burs sağlanacak. Bu iş birliğiyle Türk Eğitim Vakfı tarihinde tek seferde verilen en yüksek destek sunulmuş olacak.

Pegasus Hava Yolları CEO'su Güliz Öztürk, projenin önemine vurgu yaparak, "Geçen yıl, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 üniversitede okuyacak kız öğrenciye destek olmak amacıyla bir burs projesi başlattık. Bu projeyi Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdik. Bu 1000 kız öğrenciyi tüm üniversite hayatları boyunca desteklemeye devam edeceğiz. Ülkemizin dört bir yanından gelen öğrencilere ulaşacak olmamız da projenin önemli bir yanıdır. Ayrıca, 6 Şubat 2023 deprem felaketi sonrasında da desteğimizi sürdürebilmek amacıyla bursiyerlerimizin yüzde 25'ini depremden etkilenen illerimizden seçtik." dedi.

Bu destekle birlikte bursiyerlere ek olarak, Pegasus yöneticilerinden mentörlük desteği, şirket içi staj imkanı, havacılık sektöründeki farklı iş alanlarının tanıtımı gibi fırsatlar sunulacak. Ayrıca, havacılıkta kadınların güçlenmesine yönelik online/offline oturumlar ve seminerlere katılım imkanı da sağlanacak.

Türkiye Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın da projeye desteklerinden dolayı Pegasus'a teşekkür ederek, "Pegasus ailesi sadece 1000 kız öğrenciye destek olmuyor, aynı zamanda onların geleceğini şekillendirmek ve ilham vermek için çeşitli fırsatlar sunuyor. Bu tür kurumsal sosyal sorumluluk projeleri, toplumda olumlu etkiler yaratmanın yanı sıra diğer kurumlara ve bireylere de örnek oluyor." şeklinde konuştu.

Pegasus Hava Yolları ve Türk Eğitim Vakfı'nın iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, genç kızların eğitimlerine destek olmanın yanı sıra onlara ilham vererek toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

Pegasus Hava Yolları, TEV İş Birliğiyle 1000 Kıza Üniversite Bursu Sağlıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.