“ Paşinyan kışkırtıcı karaktere sahip sokak adamıdır ”

“ Paşinyan kışkırtıcı karaktere sahip sokak adamıdır ”

Ramin Ahmedov'dan cevap...

Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan'a sert cevap veren Ramin Ahmedov şu ifadelere yer verdi:

“ Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan yeniden Azerbaycan` la ilgili sersem konuşmalar yapmıştır. İşgalci ülke başkanı, kendisinin artık bir kaç kez politika dışında birisi olduğunu ispat etmiştir. Kışkırtıcı karaktere sahip bu sokak adamı Azerbaycan` la ilgili son konuşmasında Haydar Aliyev` in muvazzaf askeri himzete gitmesine de değinmiştir. Paşinyan, bir kez daha dar düşüncesinden kaynaklanan fikirleri ile kendisini gülüş hedefine dönüştürmüştür ” .

            Bu düşünceleri Yeni Azerbaycan Partisi Nizami ilçesi Şube başkan yardımcısı Ramin Ahmedov facebook` ta paylaşmıştır. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev`in oğlu Haydar Aliyev` in Azerbaycan` ın Özel Kuvvetleri` nde muvazzaf askeri hizmete başladığını vurgulayan Ramin Ahmedov devlet başkanının samimi ve mütevazı olmasına da dikkat çekmiştir. “ Sayın Cumhurbaşkanı asker babası olarak kendi evladının askeri yemin törenine katılmıştır. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başkomutanı` nın diğer ebeveynlerle birlikte yemin törenini seyretmesi, oğlunun asker arkadaşlarından farklı olmaması, herkes gibi gurur hissi ile askeri yeminini yapması ülke nüfusu tarafından büyük coşkuyla karşılanmıştır. İki gündür ki, sosyal ağlarda bu konu müzakere ediliyor ve Haydar Aliyev` in fiziki yeteneklerine göre özel eğitimli askeri brlikte hizmetine başlaması yüksek değerlendirilmiştir ”.

            Ermenistan basınında Paşinyan` ın oğlunun “ askeri hizmet ” kisvesi ile serserilik yapması, askerlerin sırasında durmaması hakkında yazılarla ilgili konuşma yapan Ramin Ahmedov beyan etmiştir ki, Azerbaycan`da bu hususta görüntüler tamamen farklıdır. “ Halk, Cumhurbaşkanı`nın oğlunun özel yetenekli askerlerin toplandığı ve yüksek savaş yeteneği olan Özel Birlik`te muvazzaf askeri hizmete başlamasını alkışlarla karşılıyor. Kimse için sır değildir ki, Haydar Aliyev` in askerlik hizmetini yaptığı askeri birlik diğer askeri birlikerden sert kuralları ile seçilmektedir. Adı geçen askeri birlikte hizmet yapmak fazla zor olması ile diğer birliklerden seçiliyor. Heriki tarafta durumun farklı olması Paşinyan` ı tedirgin etmiştir. Kendisi çok iyi biliyor ki, Başkomutan` ın oğlunun kendi akranlarından seçilmeksizin silaha sarılması ile yanısıra özel kuvvetler`in askeri olması Azerbaycan Ordusu` nda coşku yaratmış ve halkın Başkomutana olan sevgisini ve inamını daha da güçlendirmiştir. Bu da yarın olası mümkün savaşta kendi iyi sonuçlarını doğuracaktır”.

            Sonda Ramin Ahmedov vurgulamıştır ki, Paşinyan kendi sorumluluğunu algılamayan, sorumsuz ve rasgele politikacıdır :

            “ Paşinyan, yaptığı açıklamaların Ermenistan için pahalıya mal olacağının farkında değil. Pafoslu ve basit konuşması bir kez daha kendisinin hangi görevde olduğunun farkında olmadığını sergiliyor. Bunu yalnızca biz değil, Ermenistan basını da takip ediyor ve böyle bir soytarının devletin başında durmasının utanç verici olduğunu beyan ediyor ” .