Paris’teki "Cumhuriyet Yürüyüşü" sona erdi

Paris’teki "Cumhuriyet Yürüyüşü" sona erdi

Yürüyüşün Fransa'da bugüne kadar yapılmış en geniş katılımlı yürüyüş olduğu bildirildi- Yürüyüş sona ermesine rağmen Republique ve Nation meydanlarında toplanan kalabalık dağılmadı- Fransa genelindeki gösterilere yaklaşık 3,7 milyon kişi katıldı

PARİS (AA) – Fransa’nın başkenti Paris’te, terörle mücadelede dayanışma için düzenlenen ve aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu dünya liderlerinin de iştirak ettiği "Cumhuriyet Yürüyüşü" sona erdi.

İçişleri Bakanlığı, Paris'teki terör saldırılarında 17 kişinin öldürülmesi üzerine yapılan yürüyüşe katılanların sayısıyla ilgili kesin rakam vermezken, yürüyüşün Fransa'da bugüne kadar yapılmış en geniş katılımlı yürüyüş olduğunu bildirdi. 

Paris’teki gösteriye 1,5 milyondan fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Yürüyüş resmen sona ermesine rağmen, gösterinin başladığı Republique ve bittiği Nation meydanlarında çok sayıda kişi hala dağılmadı ve bekleyişlerini sürdürüyor. Gösterilerde şu ana kadar kayda değer bir güvenlik sorunu da yaşanmadı.

Protestocular, yürüyüşün sonunda Nation Meydanı'ndaki anıta çıkarak terörü protesto eden pankartlar astılar ve burada mumlar yaktılar.

Bugün ülke genelinde terörü kınamak için meydanlara çıkanların sayısının 3,7 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı François Hollande, dünya liderleri ile katıldığı gösteri yürüyüşünün ardından Charlie Hebdo binası önünde öldürülen Fransız Müslüman polis Ahmet Merabet’in ailesini ziyaret etti.

Hollande, daha sonra Başbakan Manuel Valls ile birlikte çok sayıda bakanın da iştiraki ile Paris’teki büyük sinagogda, saldırılarda öldürülenler için düzenlenen anma törenine katıldı. Bu törene, İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu ile birlikte Paris’teki Müslüman ve Katolik dinlerinin temsilcileri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :