Paris'te Louvre ve Orsay yeniden açılıyor

Paris'te Louvre ve Orsay yeniden açılıyor

PARİS (AA) - Fransa'da geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından Paris'te kapatılan müzeler yeniden açılmaya başladı.Geçen hafta başkentte Seine Nehri'nin...

PARİS (AA) - Fransa'da geçen hafta yaşanan sel felaketinin ardından Paris'te kapatılan müzeler yeniden açılmaya başladı.

Geçen hafta başkentte Seine Nehri'nin yer yer 6,5 metreye kadar yükselmesinin ardından tedbir amaçlı kapatılan Louvre ve Orsay Müzesi'nin bugün yeniden ziyarete açıldığı duyuruldu.

Yıllık yaklaşık 9 milyon ziyaretçisiyle dünyanın en çok turist çeken ve 446 bin 673 sanat eserinin sergilendiği Louvre Müzesi, İslam eserleri bölümü haricinde yeniden ziyarete açıldı.

Nehrin yükselmesiyle, müzenin arşivindeki 150 bin eserle mevcut sergilenen 7 bin eser, tedbir amaçlı korumaya alınmış ve müze kapatılmıştı.

Louvre'un yanı sıra yine nehir kenarında yer alan Orsay Müzesi de 7 bin eseri korumak için 1 Haziran'da kapatılmıştı.

Seine Nehri eski seviyesine yavaş yavaş dönmeye başlarken nehir kıyısındaki yolların büyük kısmı henüz trafiğe açılmadı.

- 4 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı

Başbakan Manuel Valls, hafta sonu yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu sel nedeniyle ülke genelinde 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Fransa'da 1910'da Seine Nehri taşmış ve su seviyesi yer yer 8 metreye kadar çıkmıştı. Ülke tarihinin en önemli taşkını olarak bilinen afette, Paris'te 20 bin ev su altında kalmış, banliyölerde ise 30 bin ev selden etkilenmişti. Milletvekilleri, Seine Nehri kıyısında bulunan Ulusal Meclis'e kayıkla gitmek zorunda kalmıştı. Kentte hayat ancak 45 gün sonra normale dönmüştü.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :