Papa'nın Midilli ziyareti

Papa'nın Midilli ziyareti

Papa, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Ieronimos ile birlikte adada göçmenlerin tutulduğu Moria kampını ziyaret etti ve göçmenlerin sorunlarını dinledi- Papa Franciscus:- "Buraya sizin hikayelerinizi duymaya ve sadece yanınızda olmaya

MİDİLLİ (AA) - Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında göçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, "Buraya sizin hikayelerinizi duymaya ve sadece yanınızda olmaya geldik. Bu insani krize tüm dünyanın dikkatini çekmek için buradayız ve bu krizin çözüme ulaşması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Papa, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Ieronimos ile adada göçmenlerin tutulduğu Moria kampını ziyaret etti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Göç Politikaları Bakan Vekili Yannis Muzalas da kamp ziyaretine katıldı.

Göçmenlerin geride her şeylerini bırakmanın acısını taşıdıklarını belirten Papa, "Ama belki de en zoru geleceğin ne getireceğini bilmemek. Sizin gibi birçoğunuz kamplarda bu kıtada yeni bir hayat kurmak için bekliyor." şeklinde konuştu.

Göçmenlerin çatışmalardan, infazlardan kaçtığına dikkati çeken Papa, "Buraya sizin hikayelerinizi duymaya ve sadece yanınızda olmaya geldik. Bu insani krize tüm dünyanın dikkatini çekmek için buradayız ve bu krizin çözüme ulaşması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret boyunca, dini liderler kampta göçmenlerle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Göçmenler dini liderleri yoğun bir ilgiyle karşılarken, bazıları ise din adamlarından yardım talebinde bulundu.

Konuşmaların sonunda, üç din adamı ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride, sığınmacı krizinin durdurulması için uluslararası bir mutabakatın sağlanması çağrısında bulunuldu.

Bildiride ayrıca, Ortadoğu'daki sorunların barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması isteği ifade edilerek, sığınmacıların evlerine güven içinde dönmelerinin sağlanmasının önemi vurgulandı.

Ege ve Akdeniz'de insan kaçakçılığının durdurulması için ortak çabaların gerekliliğine işaret edilen bildiride, tüm ülkelere geçici iltica sürelerinin uzatılması ve sığınmacı statüsünün sağlanması çağrısı yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler