Papa'nın Midilli Ziyareti

Papa'nın Midilli Ziyareti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Ieronimos'un da eşlik edeceği ziyaret için yoğun güvenlik önlemleri alınıyor

MİDİLLİ (AA) - Katolik dünyasının manevi lideri Papa Franciscus'un göçmen sorununa dikkat çekmek üzere Midilli'ye yapacağı ziyaret öncesi adada hazırlıklar devam ediyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Ieronimos'un da Papa'ya eşlik edeceği ziyaret için adada yoğun güvenlik önlemleri alınacak.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığından verilen bilgiye göre ziyaret sırasında 90 bin nüfuslu adada 300 kadar polis görev alacak. Havalimanı, liman ve Papa'nın göçmenlerle görüşeceği Moria kayıt-kabul merkezinde ise eğitimli köpekler arama yapacak.

Yunan polisinden alınan bilgiye göre ise, yaklaşık 4 bin göçmenin tutulduğu Moria'da aralarında çevik kuvvetin de bulunduğu 90'ın üzerinde polis görev yapacak.

Belediye Sözcüsü Marios Andriotis, Papa'nın ziyaretinin oldukça sembolik olduğunu belirterek, "Hristiyanlık aleminin liderleri adada olacak. Bizim için oldukça önemli bir gün" ifadelerini kullandı.

Andriotis, "Oldukça sade bir hazırlık içindeyiz. Papa'nın yapacağı konuşma sırasında dekorasyon olarak iki zeytin fidanı kullanacağız. Kimseyi etkilemek gibi bir niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

Yarın sabah erken saatlerden itibaren havalimanından Moria'ya kadar tüm yollar trafiğe kapatılacak. Adanın ana caddesi Kunduryoti'de ise bugünden itibaren araçların park etmesi yasak.

Yarın sabah saat 10:20'de havalimanına inmesi beklenen Papa'yı, Bartholomeos ve Çipras karşılayacak. Havalimanında Çipras ile kısa bir görüşme gerçekleştirecek Papa, buradan Moria'ya geçecek. Papa, göçmenlerle görüşerek öğle yemeği yiyecek.

Papa'nın Ortodoks liderlerle buluşmanın ardından ortak bir bildirinin açıklanacağı ve hayatını kaybeden göçmenler için dua edilmesinin ardından denize çelenk bırakılacağı belirtildi. Papa'nın Ortodoks dini liderle yapacağı toplantının ardından adayı 15:15'te terk etmesi bekleniyor.

Atina Başpiskoposu Ieronimos adaya sabah saatlerinde varırken, Bartholomeos ise bu akşam adaya ulaşacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler