Papa Franciscus Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gitmeyecek

Papa Franciscus Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gitmeyecek

Papa, siyasi kriz nedeniyle ülkeye yapacağı ziyareti iptal etti

KINŞASA (AA) - Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne yapacağı ziyaretin iptal edildiği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü Lambert Mende, AA muhabirine açıklamasında, Papa'nın ülkeyi ziyaretini ertelendiğini belirterek, "Papa'yı zaten biz davet etmemiştik." dedi.

Papa, Alman gazetesi "Die Zeit"'a verdiği demeçte, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne yaz aylarında yapacağı ziyaretin ülkedeki siyasi kriz nedeniyle iptal ettiğini söylemişti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde halkın, 2016 sonuna kadar yerel, genel ve devlet başkanı seçimleri için sandık başına gitmesi bekleniyordu fakat geçen kasımda yapılması planlanan devlet başkanı seçimi mali sorunlar nedeniyle ertelenmişti.

Devlet Başkanı Joseph Kabila'nın iktidarda kalmaya çalıştığını iddia eden muhalefetle sivil toplum kuruluşları erteleme kararını protesto etmişti.

Kilisenin arabuluculuğuyla aralık ayında iktidarla muhalefet arasında başlatılan diyalog süreci, ocakta imzalanan bir anlaşmayla sonuçlanmıştı. Anlaşmaya göre, devlet başkanı, genel ve yerel seçimlerin bu yılın sonunda düzenlenmesi, seçimlere kadar ülkeyi yönetecek, muhalefet ve iktidardan oluşacak bir geçiş hükümetinin kurulması kararlaştırılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler