Özel Lale'de 1. Bilim Şenliği

Özel Lale'de 1. Bilim Şenliği

Özel Lale Anadolu Lisesi Düzenlediği 1. Bilim Şenliğinde Gizli Yetenekleri Gün Yüzünde Çıkarttı.

Bilim Şenliğinde Çakmaksız Ateş, Meyve DNA’SI stantları ilgi gördü.

Özel Lale Anadolu Lisesinde 1. Bilim Şenliğini düzenlendi. Açılışa Selçuk Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, ZEGA (Zekâ Gelişim Atölyesi) ve Lale Koleji yöneticileri katıldı.

38 projenin yer aldığı etkinlikte 56 öğrenci hünerlerini sergiledi. Çeşitli alanlarda kendi yetenekleriyle geliştirdikleri buluş ve teknolojik çalışmaları sergileyen öğrencilere ilgi yoğundu. Sergide en çok çakmaksız ateş ve meyve DNA’sı ilgi gördü.

Açılışta konuşan Lale Koleji Kurucu Temsilcisi Hurşit Büyükmatür, “Özel Lale Anadolu Lisesi’nde eğitim değerleri içerisinde yer alan bilimsel gelişmeleri ve teknolojik yenilikleri yakından takip ettiğimizde kendimizi bilim şenliğinin içinde buluyoruz. Ulusal bilim, okulumuzun ana hedefleri içerisinde bulunan bir stratejidir. Bu stratejiyi okulumuzda geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu yıl 1. sini yaparak bilim şenliği ile ilgili yakalanan ivmenin sürdürülebilirliğini sağlamayı umut ediyoruz. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ortak çalışmaları bizi oldukça gururlandırdı. Bu şenliğin hazırlanışında emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Açılışta ayrıca konuşan Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, “Yaşadığımız yüzyıl “Bilgi Çağı, Bilimsel ve Teknolojik Devrim Çağı, Bilişim Çağı” gibi ifadelerle adlandırılmakta, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarış artan bir hızla devam etmektedir.1. Bilim Şenliğimizi öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerinin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Özel Lale Koleji Kurucu Temsilcisi Hurşit Büyükmatür, Özel Lale Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, Özel Lale İlkokul-Ortaokul Müdürü Muhammed AKSEKİ proje koordinatörleriyle açılışın ardından tüm stantları gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgiler aldı.