Özbekistan ile Çin arasında 23 milyar dolarlık anlaşma

Özbekistan ile Çin arasında 23 milyar dolarlık anlaşma

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in Çin ziyareti kapsamında 23 milyar dolarlık 100'den fazla anlaşma imzalandı

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in Çin ziyareti kapsamında iki ülke arasında 23 milyar dolarlık iş birliği anlaşmasına imza atıldığı bildirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in 11-15 Mayıs'ta Çin'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında, Özbekistan-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı Mıng Ciencu, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Cang Dıciang, Başbakan Li Kıçiang ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmelerde bulunuldu.

Açıklamaya göre Mirziyoyev, Çinli iş adamlarıyla da buluştu ve ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi konuları ele alındı.

Açıklamada, "Mirziyoyev'in ziyareti kapsamında iki ülke arasında enerji, altyapı, taşımacılık, ulaşım, inşaat, tekstil, eczacılık, bankacılık ve tarım alanında iş birliğini öngören toplam tutarı 23 milyar dolara ulaşan 100'den fazla anlaşma imzalandı. Özbekistan ile Çin arasında üst düzey işbirliği komitesinin oluşturulması için mutabakat sağlandı" ifadelerine yer verildi.

Özbekistan'da 700'den fazla Çin sermayeli işletme faaliyette bulunurken geçen yıl, iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 4,2 milyar dolara ulaşmış durumda.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler