Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov Tacikistan'da

Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov Tacikistan'da

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman:- "Tacikistan, dış politikada Özbekistan ile ilişkilere öncelik veriyor"

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, resmi temaslarda bulunmak üzere Tacikistan'ı ziyaret ediyor.

Kamilov ve beraberindeki heyet, başkent Duşanbe'de Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Rahman, Kamilov ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde olumlu yönde geliştiğini ve dış ticaret hacminin arttığını belirterek, dış politikada Özbekistan ile ilişkilere öncelik verildiğine işaret etti.

Güncel, bölgesel ve küresel meselelerin de ele alındığı görüşmede, Orta Asya'da sosyal-siyasi istikrar için bölgesel güvenliğin sağlanmasının önemine değinildi, su-enerji, ulaşım-lojistik alanlarında ve iki ülke vatandaşların karşılıklı ziyaretlerinin kolaylaştırılması konusunda daha fazla çalışma yapılması gerektiği kaydedildi.

Tacikistan'ın bölge ülkelerini sulayan Amuderya Nehri'nin üst kısmına inşa ettiği hidroelektrik santraline, Özbekistan'ın karşı çıkması ve bölgede su-enerji kaynaklarının kullanımı konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle Tacikistan-Özbekistan ilişkilerinde zaman zaman gerilimler yaşanıyor.

İki ülke arasında karşılıklı resmi ziyaretler nadiren düzenleniyor ve vize uygulaması bulunuyor.

Uzmanlar, Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov'un ziyaretinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileşmesinde yönelik önemli bir adım olabileceğini belirtiyor.


Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov Tacikistan'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler