Oy Verme İşlemi Sona Erdi, Sandıklar Açıldı, Oylar Sayılıyor

Oy Verme İşlemi Sona Erdi, Sandıklar Açıldı, Oylar Sayılıyor

Türkiye genelinde saat 17:00 itibariyle sandıklar kapandı, oy sayımına geçildi. Sonuçları anbean haberler.com'dan takip edebilirsiniz.

2015 genel seçimleri için oy kullanma işlemi bu sabah 08:00 sıralarında başladı. Tüm Türkiye bugün sandık başına gitti. Sandıklar saat 17.00 itibarıyla kapandı ve oy sayım işlemine başlandı.

İlk sonuçlar için gözler yayın yasağını kaldıracak olan YSK'da. Seçim sonuçlarını yasaklar kalkar kalkmaz HABERLER.COM'dan anbean takip edebilirsiniz.

53 MİLYON SEÇMENE 73 MİLYON OY PUSULASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre, Türkiye'de kayıtlı seçmen sayısı 53 milyon 765 bin 231. Bu seçimlerde 18 yaşını doldurduğu için ilk defa oy kullanma hakkına sahip olan seçmen sayısı ise 1 milyon 47 bin 192. Seçimlerde kullanılmak üzere yedeklerle birlikte 73 milyon 988 bin oy pusulası hazırlanmıştı.

Türkiye'den Seçim Manzaraları

Fotogaleri: Türkiye'den Seçim Manzaraları

20 SİYASİ PARTİ YARIŞTI

Oy pusulasında 20 siyasi parti yer aldı. Bağımsız milletvekili adayı sayısı ise 165.

Seçimlerde ilginç detaylar da vardı. Batman'da 76 yaşındaki bir kişi için sandık kuruldu. İki haneli Kayseri Pınarbaşı'nda oy kullanma 1 saatte bitti.

YURT DIŞINDAN GELEN OYLARIN DA SAYIMINA BAŞLANDI

Yurt dışında kullanılan oyların sayımına ise ATO Congresium'da başlandı. Görevliler ve basın mensupları, kongre merkezine güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Basın mensupları bir süre görüntü aldıktan sonra bina dışına çıkarıldı.

SANDIK BAŞINA 5 KİŞİ

Yurt dışındaki 2 milyon 866 bin 979 seçmen için 54 ülke ve 112 temsilcilikte oluşturulan sandıklarda kullanılan yaklaşık 931 bin 465 oy, bin 222 sandıkta toplandı. Ülke ülke istiflenen sandıklara bakıldığında, en fazla sandığın Almanya'nın Münih ve Hannover şehirlerinden geldiği görüldü. Her sandık için 5 kişinin sayım yapacağı kongre merkezinde, 7 bine yakın görevli var.

TBMM artık 25'inci dönem milletvekillerini bekliyor. Yeni milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra Meclis'e kaydını yaptırabilecek.

 

Etiketler :