Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı

Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı

Paris'te düzenlenen Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı sona erdi

PARİS (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Arap devletlerinin sunduğu planın bölge barışı için gerekli tüm içeriği barındırdığını söyledi.

El-Cubeyr, Paris’te düzenlenen Ortadoğu Barış Süreci Bakanlar Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Arap devletlerinin sunduğu ve başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarına sadık kalınarak bir Filistin Devleti’nin kurulması karşılığında İsrail’i tanımayı sağlayacak planın halihazırda uygulanabilecek en gerçekçi plan olduğuna değindi.

2002 yılına dayanan plana göre, İsrail 1967’den bu yana işgal ettiği toprakları terk edecek. Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulması şartıyla Arap devletleri İsrail’i tanıyacak.

Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in temsil ettiği toplantıya aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de bulunduğu pek çok ülke ve örgütten toplam 28 temsilci katıldı.

Konunun tarafları olan İsrail ve Filistin ise toplantıya iştirak etmedi.

Toplantıyla, yıl sonunda bütün tarafların yer alacağı bir uluslararası toplantının ön hazırlığının yapılmasının amaçlandığı belirtiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler