Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı

Ülkenin orta kesimindeki bir sığınma kampına düzenlenen saldırıda 11 kişi öldü

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) sığınma kampına yönelik saldırıda 11 kişi yaşamını yitirdi.

BM İstikrar Misyonu'ndan (MINUSCA) yapılan yazılı açıklamada, ülkenin orta kesiminde bulunan Ngakobo bölgesindeki sığınma kampına hafta sonu saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda 11 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin yaralandığı ve bu kişilerin Bambari kentindeki hastaneye sevk edildiği duyuruldu.

Saldırganların kimliğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Ngakobo'daki insani yardım kaynakları saldırıyı, silahlı grup "eski Seleka"ya üye olanların düzenlediğini iddia etti.

Uzun süre siyasi krize sahne olduktan sonra bu yıl başındaki devlet başkanı seçimiyle sükunetin sağlanabildiği OAC'de şiddet olayları son birkaç hafta içinde yeniden görülmeye başlandı.

Müslüman Seleka grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz çıkmış, darbeyle 2003 yılında iktidara gelen Hristiyan Francois Bozize, isyancıların başkent Bangui'yi işgal etmesinin ardından 24 Mart 2013'te ülkeden kaçmıştı.

Bozize'den sonra geçiş hükümetinin başına Müslüman Michel Djotodia seçilmiş, bunun üzerine Hristiyan anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmişti. Djotodia'nın ardından Catherine Samba Panza, 20 Ocak 2014'te devlet başkanlığı görevine getirilmişti.

Ülkede 30 Aralık 2015'te yapılan devlet başkanı seçiminin ilk turunda herhangi bir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması nedeniyle 14 Şubat'ta seçimlerin ikinci turu düzenlenmiş ve Faustin Archange Tuadera yüzde 62,69 oyla seçimi kazanmıştı.

Seleka'da birlik ruhunun kaybolduğunu öne süren bir kısım üye, 2014'te örgütten ayrılarak eski Seleka üyeleri adı altında toplandı. Bu grubun üyeleri, şiddet eylemlerine devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :