Orlando'daki saldırı

Orlando'daki saldırı

Obama, kurbanların aileleriyle görüşmek için Orlando'ya gitti

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Orlando kentindeki bir gece kulübünde düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 49 kişinin aileleri ve saldırıdan kurtulanlarla bir araya gelmek için bu kente gitti.

ABD yakın tarihinin en kanlı toplu katliamından sonra kente giden Obama'ya ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bazı senatörler ve milletvekilleri de eşlik ediyor.

Obama'nın kente gidişi sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray sözcülerinden Eric Schultz, başkan ve başkan yardımcısının, saldırının kurbanlarının aileleri ve olaydan kurtulanlar dışında emniyet yetkilileri ile de görüşerek devam eden soruşturma hakkında bilgi alacaklarını söyledi.

Schultz, Obama'nın özellikle ailelere "kişisel hislerini" aktaracağını, ayrıca ABD halkının saldırı sonrası omuz omuza olduğu mesajını vereceğini belirtti.

Obama'nın Orlando'daki görüşmelerinden sonra bir de konuşma yapması bekleniyor.

ABD Başkanı Obama, daha önce de benzer silahlı saldırı olaylarından sonra kurbanların aileleriyle görüşmüştü.

Orlando'da çoğunlukla eşcinsellerin gittiği "Pulse" adlı gece kulübüne Omar Mateen adlı 29 yaşındaki ABD vatandaşının düzenlediği silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 6'sının durumu ciddiyetini koruyor.

Olaydan sonra ailesi Afganistan kökenli, kendisi New York doğumlu saldırgan Omar Mateen'in DAEŞ'e bağlılığını ifade ettiği belirtilmiş, ancak Mateen'in kulübe birçok kez gittiği, saldırıyı başka nedenlerle düzenlemiş olabileceği de bildirilmişti. Saldırının nedenine ilişkin FBI soruşturması geniş kapsamlı şekilde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :