Orlando'daki saldırı

Orlando'daki saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok: - "Orlando katliamı, insanlığa karşı işlenmiş katliamların simgelerinden biri olarak hiçbir zaman unutulmayacak"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, ABD'nin Orlando kentindeki bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, "Orlando katliamı, insanlığa karşı işlenmiş katliamların simgelerinden biri olarak hiçbir zaman unutulmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Altıok, yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in bu kez de ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde LGBTİ'li bireyleri hedef aldığını ifade etti.

Saldırıda 50 kişinin öldüğünü, 53 kişinin de yaralandığını belirten Altıok, "Bu kanlı katliam LGBTİ bireylerin eşitlik, adalet ve yaşam hakkı mücadelesine daha sıkı sarılmalarını sağlayacaktır. Orlando katliamı, insanlığa karşı işlenmiş katliamların simgelerinden biri olarak hiçbir zaman unutulmayacak." ifadesine yer verdi.

Dünyanın her yerinde eşitlik, özgürlük ve onurlu bir yaşam arzusuyla mücadele eden herkesin acısını paylaştıklarını aktaran Altıok, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki daha 3 gün önce yaşanan vahşeti lanetlemek yerine ülkemizde benzer bir katliamın çağrısı basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulabiliyor. LGBTİ bireylerin 14 yıldır gerçekleştirdiği LGBTİ Onur Yürüyüşü, tüm yetkililerin gözleri önünde farklılıklara en ufak tahammülü olmayan bir grup zorba tarafından tehdit ediliyor. Bu açıkça nefret suçudur. Türkiye'nin 'kindar ve dindar nesil' ülküsüyle sistemli şekilde içine sürüklenmiş olduğu karanlık iklimden, kurumsallaşmış nefret ve şiddetten beslenen bu zihniyetin yürüyüşe dair katliam çağrısına karşı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ivedilikle harekete geçmeli, yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamalıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler