"Organize polislerin" FETÖ davası

"Organize polislerin" FETÖ davası

Duruşma 25 Ocak 2017'ye ertelendi

İSTANBUL (AA) - Takipsizlikle sonuçlanan bazı soruşturmalarda usulsüzlük yaptıkları, ''kurgulanmış soruşturmalar'' kapsamında aralarında müşteki Engin Dinç'in de bulunduğu bazı istihbaratçı polisler ile bir mahkeme başkanını dinledikleri ve emniyetteki serverları sildikleri iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen ve dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli 9'u tutuklu 44 polis hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönetici ve üyesi olmak", "casusluk" ve ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' suçlarından açılan davanın bir sonraki duruşması 25 Ocak 2017'ye ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuklu sanıklar tahliyelerine ilişkin taleplerde bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Ramazan Haktan Helvacı, iddianamedeki suçlamaları reddederek, "Resmi kanallar üzerinden gelen talimatlarla toplam 5 dinleme yaptım. Bu dinlemelerin hiçbiri istihbaratçı polisler hakkındaki dinleme değil. Ben emekli bir polis memurunu dinledim. Hakkımdaki suçlamalar asılsızdır. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Duruşmada diğer tutuklu sanıklar da söz alarak tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Nazmi Ardıç, Mahir Çakallı, Ahmet Kalender, Ali Kavlak, Metin Güneş, Polat Kongur, Ayhan Arıkanoğlu, Ahmet Üzümcü ve Ramazan Haktan Helvacı'nın henüz savunmalarını tamamlamamış olmasını ve sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak kaçma şüphesini doğuracağını dikkate alarak, sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.

Duruşma 25 Ocak 2017'ye ertelendi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :