Ordu'daki sel ve heyelan

Ordu'daki sel ve heyelan

AFAD İl Müdürü Işık: - "Ankara ve Erzurum'dan gelen ekiplerimizi geri gönderdik. Arama çalışmalarına Ordu ve Samsun ekibiyle devam ediyoruz"

ORDU (AA) - Ordu'nun Perşembe ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

6 Temmuz gecesi sele kapılan Alim Canbulut ve Remzi Taktak'a ulaşılması için AFAD ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yaklaşık 50 kişiyle yürütülen çalışmalar Canbulut ve Taktak'ın kaybolduğu Yumrutaş ile Kaleyaka mahallelerinde yoğunlaşırken, dere yatakları ile denizde de arama faaliyetleri sürüyor.

Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Ancak Ankara ve Erzurum'dan gelen ekiplerimizi geri gönderdik. Arama çalışmalarına Ordu ve Samsun ekibiyle devam ediliyor." dedi.

Arama ekibinin yarı yarıya düşürüldüğünü kaydeden Işık, çalışmaların yaklaşık 50 ekiple yürütüldüğünü söyledi.

Ümit kesilene kadar çalışmaları sürdüreceklerini vurgulayan Işık, "Yaklaşık 10 gündür arama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah iki kişiye en kısa sürede ulaşırız." diye konuştu.

Yaklaşık 10 kilometrelik alanda yürütülen arama faaliyetlerinde iş makineleri ile de arama yaptıkları bilgisini veren Işık, "Her tarafa bakmak istiyoruz. Kimsenin aklında şüphe kalmasın diye bakılmadık yer bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler