Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan AA'ya ziyaret

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan AA'ya ziyaret

"Ordu Tanıtım Günleri" etkinliği kapsamında İstanbul'da bulunan Vali Balkanlıoğlu, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti

"Ordu Tanıtım Günleri" etkinliği kapsamında İstanbul'da bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Anadolu Ajansı'na ziyarette bulundu.

İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan tarafından ağırlanan Vali Balkanlıoğlu, Ordu Dernekler Federasyonu tarafından Maltepe'de düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" kapsamında İstanbul'a geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, etkinliğin 6 Kasım'a kadar süreceğini belirtti.

AA'nın çalışmaları hakkında bilgilendirilen Balkanlıoğlu, Ordu'da terörle mücadele konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Terör örgütü PKK'nın, Karadeniz'e "Güneydoğu'ya olan dikkati dağıtmak, bölgede uğradıkları bozgunu Batı'da eylem yaparak örtmeye çalışmak, dikkatleri Karadeniz'e çekerek Güneydoğu'ya kuvvet takviyesini engellemek ve halkta panik, devlete güvensizlik yaratmak" amacıyla yerleşmeye çalıştığını anlatan Balkanlıoğlu, Ordu halkının hassasiyetleri ve güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları sayesinde terör gruplarının etkisiz hale getirildiğini anlattı.

Balkanlıoğlu, terör ve teröristle mücadelenin farklılıklar gösterdiğine işaret ederek, terörle mücadelenin çocukluktan başladığına değindi. Vali Balkanlıoğlu, ailelerin çocuklarına, vatan ve millet olguları ile milli ve dini değerleri aktararak, onları terör örgütlerinin istismarından uzak tutabileceklerini vurguladı.

Ordu halkının milli ve dini değerlerine bağlılığına değinen Balkanlıoğlu, "Ordu halkından bize gelenler oldu, 'Biz de terörle mücadelede devlete yardımcı olmak istiyoruz' diye. Biz kendilerine teşekkür ederek, devletin güvenlik güçlerinin görevinin başında bulunduğu, sadece çevrede gördükleri yabancıları ihbar etmelerinin yeterli olacağını söyledik. Nitekim teröristlerin bir kısmı da vatandaşların ihbarları üzerine etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

- "FETÖ'den 357 kişi tutuklandı"

Vali İrfan Balkanlıoğlu, FETÖ ile mücadele kapsamındaki çalışmalarını da anlatarak, bugüne kadar Ordu'da 357 kişinin "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandığını, 623 kişinin kamu görevlerinden uzaklaştırıldığını, 335 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve 35 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldığını dile getirdi.

Balkanlıoğlu, AA'da servisleri dolaşıp, Editör Hüseyin Altınalan'dan bilgi aldı.

AA'nın ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünü de ziyaret eden Balkanlıoğlu, trafik kazasında kardeşini kaybeden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca'ya taziye dileklerini iletti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler