"Onlar, hayatı bitirmediler hala gençler"

"Onlar, hayatı bitirmediler hala gençler"

Darülaceze sakinleri güne sporla başlıyor- Darülaceze'de rehabilitasyon bölümünde çalışan Yıldırım:- "Günün uyuşukluğunu atıyorlar, sabah dinç bir şekilde başlıyorlar. Her gün eşofmanlarını giyinip, büyük bir heyecanla spor yapmaya geliyorlar"

İSTANBUL (AA) - EMİN İLERİ - Darülaceze sakinleri her sabah büyük bir heyecanla eşofmanlarını giyerek güne sporla başlıyor.

Darülaceze'de rehabilitasyon bölümünde çalışan Turgay Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahları kurumda kalanlarla spor yaparak faaliyetlerine başladıklarını anlattı.

Yıldırım, kurumda uzun süredir spor faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Onlar, hayatı bitirmediler hala gençler. Spordan sonra rehebilitasyona giderek çeşitli faaliyetler sürdürüyoruz. Ben 7 yıldır burada çalışıyorum. Benden önce de bu devam ediyordu. Günün uyuşukluğunu atıyorlar, sabah dinç bir şekilde başlıyorlar. Her gün zaten eşofmanlarını giyinip, büyük bir heyecanla spor yapmaya geliyorlar sakinlerimiz. Bugün bazı sakinlerimizin hamam günü olduğu için gelemediler. Gördüğünüz bu görüntü her gün böyle devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Darülaceze'de kalan 52 yaşındaki Yılmaz Kılavuzoğlu ise sağlık sorunlarından dolayı kuruma yerleştiğini söyleyerek, "Bir yıl oldu buraya yerleşeli. Ameliyatla ciğerimin yarısını aldılar. Allah razı olsun. Çok iyi bakıyorlar. Spor yapmamız iyi oluyor. Devamlı olması daha iyi. Durumu iyi olan hastaların çıkıp sabah sporu yapması iyi." dedi.

13 yıldır Darülaceze'de kalan 60 yaşındaki Selahattin Demir de spor yapmaktan mutlu olduğunu, sporun yaşlılar için iyi olduğunu belirterek, bu sayede dinç kaldıklarını söyledi.

"Gençler de bizi örnek alsın" diyen Talip Aydoğan ise 63 yaşında ve 3,5 senedir Darülaceze'de kaldığını belirterek, kurumdan çok memnun olduğunu vurguladı.

Aydoğan, "Spor yapıyoruz burada. Gençler de bizi örnek alsın. Gençlere sesleniyorum, her sabah akşam spor yapıp yürüsünler. Yaşlılık da güzel bir şey aslında. Gençlik benim için neyse yaşlılık da o. Değişen bir şey yok benim için. Yaşlılara da sesleniyorum, arabayı bıraksınlar spor yapsınlar. Her zaman spor iyidir, insanı genç ve dinç tutar." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler