Önder İmam Hatipliler Derneği 57. Genel Kurulu

Önder İmam Hatipliler Derneği 57. Genel Kurulu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:- "İmam hatip okulları, bu milletin değerleri için toprağa atılan bir tohum ve o tohumu yeşerten can suyu olmuştur. Olmaya da devam edecektir"- ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kamber Çal:- "Türkiye Cu

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İmam hatip okulları, bu milletin değerleri için toprağa atılan bir tohum ve o tohumu yeşerten can suyu olmuştur. Olmaya da devam edecektir." dedi.

Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) 57. Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Bakan Kasapoğlu, derneğin genel kurulunda bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Davası olan, meselesi olan tarihi şuur sahibi, ülkesine, milletine, maneviyatına aşkla bağlı insanların bir araya geldiği bu kurumun bir mensubu olmaktan duyduğum onuru, sevinci ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Kasapoğlu, "İmam hatip okulları mezunu olduğum, bununla iftihar ettiğim, bu milletin değerleri için toprağa atılan bir tohum ve o tohumu yeşerten can suyu olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Bizler Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bundan sonraki süreçte de milletimize, gençlerimize, her türlü imkanı, onların donanımlı, öz güven sahibi nesiller olarak yetişmesini sağlamaya devam edeceğiz. Rabb'im hayırlı kılsın."ifadelerini kullandı.

- "28 Şubat sürecinin kalıntıları akıl almaz zulümler yaşatmıştır"

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kamber Çal, Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının devam etmesinin teminatının, gençlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Gerek milli ve manevi değerlerin gençlere aktarılması, gerekse asri ihtiyaçlarına cevap verecek donanımın sağlanması konusunda sorumluluklarının büyük olduğunu dile getiren Çal, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık yaptığı hükümetler döneminde ayrılan bütçenin büyüklüğü ve eğitim alanında yapılan iyileştirmeler, eğitimin her kademesinde olumlu sonuçlar doğurmuştur. Fen liselerinden Anadolu liselerine, meslek liselerinden imam hatip liselerine, ortaokullardan ilkokullara ve anaokullarına kadar yaklaşık 20 milyon öğrencimiz bu iyileştirmeden faydalanmıştır.

28 Şubat sürecinin kalıntıları olan katsayı zulmü, 8 yıllık eğitim ve başörtüsü yasağı gibi çağ dışı uygulamalar Türkiye'nin geleceğine yön verecek olan milyonlarca imam hatip lisesi öğrencisi ile meslek lisesi öğrencilerine akıl almaz zulümler yaşatmıştır. İmam hatipli ve Meslek liseli gençlere yapılan bu zulüm ve haksızlık sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesi ve kararlılığıyla ortadan kalkmıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı