OMÜ Rektörü Prof. Dr. Akan:

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Akan:

"Bugün birçok Türk kuruluşu, partisi, Almanya Meclisinde görüşülecek Osmanlı'nın soykırım yaptığı iddiasıyla ilgili tasarı geçmesin diye miting yaparken, kendi vatandaşımız, kendi akademisyenimiz 'devlet soykırım yapıyor' diyecek ve biz ona hiçbir şey yap

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriyi imzalayan OMÜ'deki akademisyenlere ilişkin disiplin hükümlerine göre soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Akan, OMÜ Hoşkadem Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, rektörlük dönemindeki 8 yılını değerlendirdi, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bir gazetecinin "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildiriye imza atan akademisyenlerin durumlarına ilişkin sorusu üzerine Akan, bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili yazıyı dekanlıklara ilettiklerini anlattı.

Dekanlıkların soruşturma başlattığını belirten Akan, "Kimisininki bitti, kimisininki bitmedi. Bildiğim kadarıyla birine kamu görevinden çıkarma cezası verildi, YÖK'e gönderildi. İkisi ya da üçü daha sonuçlanmadı. Biri de '3 gün önce ben imzamı çektim' dediği için hiçbir ceza almadı." ifadelerini kullandı.

Bildiride "bölge halklarına devlet katliam yapıyor", "Planlı kıyım yapıyor" denildiğini kaydeden Akan, "planlı kıyım" demenin soykırım anlamına geldiğini söyledi.

Akan, şöyle konuştu:

"Soykırım şu demektir, 'Planlanmış bir yok edişse soykırımdır, planlanmamış bir yok edişse soykırım değildir'. Akademisyenlerimiz ya da o yazıyı metne alan şunu diyor, 'Planlı bir kıyım vardır'. Yani 'Türkiye Devleti orada soykırım yapıyor' diyor. Kusura bakmayın. Bugün birçok Türk kuruluşu, partisi, Almanya Meclisinde görüşülecek, Osmanlı'nın soykırım yaptığı iddiasıyla ilgili tasarı geçmesin diye miting yaparken, kendi vatandaşımız, kendi akademisyenimiz 'devlet soykırım yapıyor' diyecek ve biz ona hiçbir şey yapmayacak mıyız? Disiplin hükümlerine göre gerekli soruşturma yapılıyor. Sonuç neyse onu görecekler."

Toplantının ardından gazetecilerle sohbet eden Akan, görevinin sona ermesi sebebiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler