OHAL kararı TBMM Genel Kurulunda

OHAL kararı TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:- "İlan edilen OHAL, devlet içerisindeki teröristlerin oluşturabileceği tehlikelerin önüne geçebilmeyi amaçlamaktadır"- CHP Grup Başkanvekili Gök: - "Bu FETÖ tehlikesinin daha sürdüğünü, süreceğini görüyorum. Ortada daha

TBMM (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "İlan edilen OHAL, devlet içerisindeki teröristlerin oluşturabileceği tehlikelerin önüne geçebilmeyi amaçlamaktadır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde şahsı adına söz alan Tunç, 15 Temmuz gecesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde yıllar boyunca sinsice örgütlenmiş FETÖ çetelerinin, devlete ve millete karşı haince saldırıya geçerek, ülke yönetimini ele geçirmeye cüret ettiğini söyledi.

Tunç, "Kurtuluş Savaşı'nda bile düşman Meclise kurşun atamamışken, Polatlı'dan bile geçememişken, bu hainler, milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, polis özel harekat, emniyet ve MİT'e defalarca bomba atarak, ülkesine olan kinini ve düşmanlığını kusmuşlardır." ifadesini kullandı.

Yılmaz Tunç, vatandaşların ne olduğunu anlamaya çalışırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın televizyonlara bağlandığını, bunun bir darbe girişimi olduğunu ve vatandaşları ülkesine sahip çıkmaya davet ettiğini anımsattı. Halkın meydanlara indiğini gören teröristlerin, vatandaşların üzerine tankları acımasızca sürdüğünü, insanları canice kurşun yağmuruna tuttuğunu belirten Tunç, vatandaşların, hainlerin kullandıkları tankların altına yatarak veya üzerine çıkarak, kurdukları tuzakları başlarına devirdiğini ifade etti. Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, lideri olduğu Türkiye'ye sınıf atlattığını kaydetti.

Tunç, şöyle devam etti:

"Bu hain terör örgütünün devlet kademelerine sızma girişiminin AK Parti döneminde başlamadığı ortaya çıkmıştır. Bu örgütlenmenin, 30-40 yılı aşkın bir zamandan bu yana her iktidar döneminde devam ettiğini gelinen noktada açıkça görüyoruz. Bu teröristlerin, kendilerini gizleyerek orduda, tuğgeneral, tümgeneral orgeneral seviyesine kadar çıkabilmesi, bu yapının 1980 darbesinden bu yana ordunun içerisine sızdığını açıkça göstermektedir.

OHAL, FETÖ teröristlerinden başka hiç kimsenin korkmasını yahut hoşnut olmamasını gerektirecek bir durum değildir. İlan edilen OHAL, devletle milletin birlikte devlet içerisindeki teröristlerin oluşturabileceği tehlikelerin önüne geçebilmeyi amaçlamaktadır. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanacağına yönelik eleştiriler doğru değildir. Demokratik ülkelerin terör tehditlerini bertaraf için başvurduğu olağanüstü yönetim biçimine Türkiye, Meclisini bombalayanlara karşı kullanmayacaksa ne zaman kullanacaktır?"

- "Ateş açıldığına bizzat tanık olduk"

Şahsı adına söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "15 Temmuz gecesinin, Türkiye için bir milat gecesi" olduğuna işaret etti.

15 Temmuz gecesinde, çeşitli duyumlar aldığını ve bunun üzerine CHP Genel Merkezine hareket ettiğini belirten Gök, "O anda bize gelen duyumların ötesinde gözlemlere tanık olduk. CHP Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı sarayını tam karşıdan gören bir mevkidedir. Cumhurbaşkanlığı sarayının bombalandığına ve helikopterlerle ateş açıldığına bizzat tanık olduk." şeklinde konuştu.

"Bizim AKP ile sorunumuz var, AKP ile biz pek çok konuda anlaşamıyoruz. Biz AKP'nin iktidardan gitmesini istiyoruz. Ama biz Adalet ve Kalkınma Partisi ile hesaplaşmamızı millet önünde yapmak istiyoruz." diyen Gök, milletten alacakları oyla iktidara gelmek istediklerini söyledi.

Darbe tehlikesini bertaraf etme ve Türkiye'yi olağan bir süreçte götürme açısından çok önemli katkılar verdiklerini dile getiren Gök, "Meclisin çalışmasının da buna çok önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Biz işte olağanüstü hale bundan dolayı karşıyız. Pek çok siyasi çatışmanın içerisinde geçmiş, kutuplaşmadan geçmiş siyasi partilerin üzerinde normalleşmek için anlaştığı bir ortamda, olağanüstü halin tekrar tartışılması, şu andaki olağan bir tabloyu bozucu bir hal alacaktır. O nedenle karşıyız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Beraber olursak sorunları çözebiliriz"

Gök, siyasetin demokratik yollardan yürümesini ve kararların bu şekilde alınmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu belanın savuşturulmasını tek başına AKP'nin yapamayacağını da gördük. Katkı vermek istiyoruz sizlere. Yanınızda olmak istiyoruz. Bu FETÖ tehlikesinin daha sürdüğünü görüyorum ben, süreceğini görüyorum. Ortada daha başka büyük tehlikeler var. Bu tehlikeler karşısında iktidar partisi yalnız kaldığında pek çok yanlış da olabilir. Gelin gücümüzü birleştirelim. Bunun yolu olağanüstü hal değildir. Olağanüstü halde Meclisin devre dışı kalmasıyla sorun çözülemez. Beraber olursak sorunları çözebiliriz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler