Öğrencilerden şehit ailesine ziyaret

Öğrencilerden şehit ailesine ziyaret

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Altuncan Hatun Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencileri şehit ailesini ziyaret etti.Yurt Müdürü Semra Sarı başkanlığında öğrenciler,...

KIRŞEHİR (AA) - Kaman Altuncan Hatun Kız Yurdunda kalan üniversite öğrencileri şehit ailesini ziyaret etti.

Yurt Müdürü Semra Sarı başkanlığında öğrenciler, geçen yıl Fırat Kalkanı Operasyonunda mayın patlaması sonucu şehit olan Astsubay Bayram Kara'nın Kaman’da bulunan baba ocağına gitti.

Burada öğrenciler, Kara'nın annesi Ayşe Kara ile sohbet ederek şehide Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Sarı, ziyarette yaptığı açıklamada, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, onların unutulmadığını göstermek istediklerini dile getirdi.

Zor şartlar altında devletin güvenliği için kendi canlarından vazgeçen yiğit evlatların var olmaya devam edeceğini vurgulayan Sarı, "Bizler ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçli bir şekilde yetişip vatanımıza hizmet etmeleri için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bilinçli nesil yetiştirmek için gayret ediyoruz." dedi.

Şehitlik mertebesinin en yüksek makamlardan birisi olduğunu dile getiren Sarı, "Oğlunuzu öyle güzel yetiştirmişiniz ki bizlerin güvenliği için kendini düşünmedi. En büyük acılardan biri olan evlat acısını tattınız. Siz dimdik durarak düşmanı sevindirmediniz. Böyle güzel evlat yetiştirdiğiniz için Allah sizden razı olsun." şeklinde konuştu.

Şehit annesi Ayşe Kara ise bu ziyaretten dolayı Kaman Altuncan Hatun Kız Yurdu öğrenci ve personellerine teşekkür etti.

Ziyarette, Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulunarak şehitler için dua edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler