Öğrencilerden Bahri Dağdaş’a ziyaret

Öğrencilerden Bahri Dağdaş’a ziyaret

SEDEP kapsamında Sille Tabiat Okulu'nda eğitim alan Mustafa Karaciğan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri Ekoloji Atölyesi Faaliyeti "Bitkimi Yetiştiriyorum" için Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti.

SEDEP kapsamında Sille Tabiat Okulu'nda eğitim alan Mustafa Karaciğan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri Ekoloji Atölyesi Faaliyeti "Bitkimi Yetiştiriyorum" için en iyi tohum nasıl yetiştirilir, üretimi, dikimi ve bakımı nasıl olur? Sorularının cevabını almak ve proje dahilinde en güzelini yapmak için Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti. Mustafa Karaciğan İlkokulu 2-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Emine Altınışık nezaretinde Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Araştırma Enstitüsünü gerçekleştirdikleri ziyarette ziraat yüksek mühendisi Ramazan Keleş’ten seralar, dünyanın en büyük şemsiyeleri, tohum laboratuvarları ve ıslah edilmiş küçükbaş hayvan çiftliğini gezerek bu alanlar ile ilgili bilgi aldı.

ogrencilerden-bahri-dagdas’a--(2).jpeg

ÖĞRENCİLER YERİNDE EĞİTİM ALDI

Türkiye'de ilk kez Konya'da Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen ve Çölyak hastalarının tükettiği, kanser tedavisinde de kullanılan, "Kara Buğday" tohumu hakkında da bilgi alan öğrenciler ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ogrencilerden-bahri-dagdas’a--(3).jpeg

Hedefinin öğrencilerini en iyi şekilde hayata hazırlamak, doğru bilgiyi kaynağından görerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Mustafa Karaciğan İlkokulu 2-B sınıfı öğretmeni Emine Altınışık şunları söyledi, “İnsanlık alemi her dönemde çeşitli değerler üretir, üretilen değerlere yaklaştıkça da insan çağdaşlaşır. Karabuğday üretiminin de insanlık alemini etkileyen önemli bir gelişmedir. Burada çocuklarımızın neşeli bir şekilde farkındalık oluşturması, ayrı bir sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor. SEDEP kapsamında Sille Tabiat Okulu'nda eğitim alan öğrencilerimiz Ekoloji Atölyesinden en iyi şekilde istifade edeceklerdir. Ayrıca bu ziyaretimiz, öğrencilerimizle birlikte yapacağımız TÜBİTAK projesi içinde bir ön hazırlık niteliğinde. Enstitü yetkililerini ve emeği geçen herkesi tebrik ederim”

ogrencilerden-bahri-dagdas’a--(4).jpeg

Etiketler :