Öğrenciler "mülteci krizi"ni görüşecek

Öğrenciler "mülteci krizi"ni görüşecek

İzmir'de düzenlenen ve Birleşmiş Milletlerin öğrencilere yönelik simülasyonu olan Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda "Ortadoğu ve Avrupa'daki mülteci krizi", "İç savaşların ekonomik etkilerini azaltmak için alınması gereken önlemler" ve "Ortadoğu'da

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen, Birleşmiş Milletlerin öğrencilere yönelik simülasyonu olan Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda öğrenciler, başta mülteci krizi olmak üzere çeşitli evrensel konuları görüşecek.

İzmir Atatürk Lisesi'nin organizasyonunda yapılan ve öğrencilerin yaşanan güncel sorunlara yönelik kendi bakış açılarını oluşturabilmelerini ve yenilikçi çözümler üretebilmelerini sağlamayı amaçlayan 3 günlük etkinlik başladı.

Farklı komitelerde eş zamanlı gerçekleşen oturumlarda, Birleşmiş Milletler üyesi ülkeleri temsil eden öğrenci grupları, ülkelerinin konulara bakışını aktaracak.

Konferansta İnsan Hakları Komitesi "Ortadoğu ve Avrupa'daki mülteci krizi", Ekonomik ve Sosyal Komite "İç savaşların ekonomik etkilerini azaltmak için alınması gereken önlemler", Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi "Ortadoğu'daki nükleer kargaşa" konusunu ele alacak.

İzmir dışında Antalya, Hatay, Ankara, İstanbul ve Bursa'dan 200 öğrencinin "delege" olarak katıldığı ve Birleşmiş Milletlerin öğrencilere yönelik simülasyonu olan Model Birleşmiş Milletler Konferansı, 18 Nisan'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler