ODTÜ'lü Akkuş'un hayallerini terör saldırısı yok etti

ODTÜ'lü Akkuş'un hayallerini terör saldırısı yok etti

Terör, hayalindeki okulda eğitim gören Ozancan Akkuş'u hayattan kopardı

ANKARA (AA) - YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Başkent'te dün gerçekleşen terör saldırısı, istediği üniversiteyi kazanmak için yıllardır ailesinden ayrı yaşayan ve bunu gerçekleştiren Ozancan Akkuş'un hayallerini söndürdü.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan Ozancan Akkuş, terörün çirkin yüzüyle, kaldığı yurda gitmek için beklediği otobüs durağında karşı karşıya kaldı.

Ankara Fen Lisesi'ni kazanınca Gaziantep'teki ailesinden ayrılarak, liseyi yatılı okuyan Akkuş'un okul arkadaşlarından Ankara Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akkuş'la hem aynı sınıfta eğitim aldıklarını hem de aynı yurtta kaldıklarını anlattı.

Akkuş'un herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlatan Yılmaz, "İyi anlaşamadığı, tartıştığı bir insan dahi hatırlamıyorum. Çok cana yakın bir arkadaşımdı. Okulda solistlik yapıyordu, konserlere çıkıyordu, şen şakrak bir insandı" dedi.

Akkuş'un ODTÜ'de okumak istediğini, ilk yıl puanı yetmeyince üniversite sınavlarına bir yıl daha hazırlanıp, başından beri istediği mühendislik fakültesini kazandığını anlatan Yılmaz, "En başından beri mühendislik istiyordu, hedefine ulaşmıştı" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler