Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı

Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)"Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur"- "Örgütlen

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Türkiye’nin en kanlı darbe girişimini, siviliyle, polisiyle, askeriyle 238 evladının şehadeti, 2 bin 197 evladının yaralanmasıyla geride bıraktığını belirten Erdoğan, bir kez daha şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da Allah’tan acil şifa dileğinde bulundu.

"Milletimizi Rabbim bir daha böyle bir imtihana tabi tutmasın." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aslında biz ülke, millet olarak darbelerle, darbe girişimleriyle, terör eylemleriyle, ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yıllık cumhuriyet tarihimizde dahi 2 darbeye, pek çok darbe girişimine, muhtıralara, ASALA’dan PKK’sına, DHKP/C'sinden DAİŞ’ine kadar pek çok terör örgütünün eylemlerine maruz kaldık. Siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel, diplomatik ihanetleri, ihanet girişimlerini saymıyorum bile.

Tabii burada sorulması gereken soru şu; bu ülke, bu millet niçin bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor? Elbette bizim dışımızdaki ülkelerde, hepsinin süt liman olduğunu, oralarda her şeyin güllük gülistan olduğunu söylemiyorum. Her devletin, her toplumun kendisine göre sıkıntıları, sancıları var. Ama biz neredeyse onların tamamının yaşadığı kadar sıkıntıyı tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz. Dikkat ediniz, bugün dünyada dış kaynaklı terör eylemlerine maruz kalan ülke yok mu? Var. Kendi topraklarındaki birtakım grupların yol açtığı terör sorunuyla uğraşan ülkeler yok mu? Var. Darbelere, darbe girişimlerine maruz kalan ülkeler yok mu? Var. Sığınmacı akınına uğrayan ülkeler yok mu? Var. Kendisine önemli devletlerin kurumları tarafından verilen sözlerin tutulmadığı ülkeler yok mu? Var. Gizli, açık ekonomik, siyasi sabotaja uğrayan ülkeler yok mu? Var. Türkiye’nin farkı, bunların hepsini de eş zamanlı yaşıyor olmasıdır. Bunca tehdide aynı anda maruz kalıp da dimdik durabilmeyi, hiç şaşmadan hedeflerine doğru yürümeye devam etmeyi başaracak Türkiye’den başka ülke var mıdır, işte onu bilmiyorum."

-"Milletim göğsünü siper etti"

"Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu darbe girişimini püskürttük." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ama bunu sizlerle beraber yaptık. Bunu işte o akşam çağrımıza uyan, elhamdülillah, milletimizle beraber yaptık. Bu millet, alnı öpülesi bir millettir. Şair diyor ya, 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.' Elhamdülillah millet arkamızdan yürüdü. Bizi yalnız bırakmadı. Biz de yalnız bırakmadık, bir anda hepsi meydanlara, havalimanlarına doldu, doluştu ama farkı var. Neydi? Bizim milletimiz tankların altına yattı, F16’lardan, F4’lerden kaçmadı, helikopterlerin o bütün mermilerine karşı göğsünü siper etti. Diyor ya, 'Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.' Benim milletim göğsünü siper etti, bu hayasızca akını püskürttü çünkü istiklalinin de istikbalinin de sigortası imanıydı. Uzun yıllardır hep altını çiziyorum; bu coğrafyada bin yıldır, vatan olarak belirlediğimiz günden beri kesintisiz mücadele içindeyiz. Şayet bu mücadeleyi bırakırsak hem vatansız hem devletsiz kalırız.”

- "15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir"

Her fırsatta, “Bizim Rabia’mız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” dediğine işaret eden Erdoğan, “İşte bu yalın gerçeği anlatmaya çalışıyorum. Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur. Onlar sözüm ona kendilerini dünya vatandaşı sayıyorlar." şeklinde konuştu.

-"Amerika’yı da ele geçirecekler ha"

"FETÖ'nün, örgütlendiği 160 ülkenin tamamını güya vatan kabul ettiğine" dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eninde sonunda oraları ele geçirecekleri söyleyecek kadar bu konuda öz güven sergilemeye çalışıyorlar. Amerika’yı da ele geçirecekler ha. Öyle diyorlar ve bunu da oraya yerleşmek suretiyle, 'İşte bak, oradan bu işi yönetiyoruz...' Hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz’da çok şehit verdik, çok yaralı verdik, çok büyük tehlike yaşadık ama 15 Temmuz’un en büyük kazanımı milletimizin tüm fertleri ve kurumlarıyla bu ihanet şebekesinin gerçek yüzünü görmesi, maskesini indirmiş olmasıdır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler