Nuceyfi ile Kaymakcı'nın görüşmesi

Nuceyfi ile Kaymakcı'nın görüşmesi

Iraklı Sünni lider Nuceyfi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile bir araya geldi

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Muttehidun Bloku lideri Usame en-Nuceyfi'nin Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile bir araya geldiği bildirildi. Görüşmenin Sünni liderin başkent Bağdat'taki ofisinde gerçekleştiği belirtildi.

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, siyasi, güvenlik ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele konuları ele alındı.

Açıklamada, "Görüşmede Nuceyfi, Irak'taki yeni siyasal haritanın şekillenmesi için reform sürecinin tüm siyasi gruplarla istişare edilerek ilerlemesi gerektiğine işaret etti." denildi.

Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması için planlanan operasyonun da gündeme geldiği görüşmede, Nuceyfi'nin, ordu güçleri, yerel aşiretler, Peşmerge ve uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle kentin geri alınması için hazırlıkların hızlandırılmasının önemini dile getirdiği belirtildi.

Açıklamada çökme riski bulunan Musul Barajı'yla ilgili olarak, "Büyükelçi Kaymakcı, söz konusu riskin azaltılmasında Türkiye'nin gerekli katkıyı sunabileceğini ifade etti. Nuceyfi ve Kaymakcı, ayrıca iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin önemine dikkat çekti." denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :