Norveç Mülteci Konseyi'nden Musul uyarısı

Norveç Mülteci Konseyi'nden Musul uyarısı

Norveç Mülteci Konseyi'nde görevli yasa danışmanı Mykloski:- "Operasyon başladığından bu yana ortalama günde 10 bin sivil Musul'dan kaçıyor ancak çatışmaların kentin iç kesimlerine doğru kayması halinde bu sayının 25 bine çıkma ihtimali var"

MUSUL (AA) - Norveç Mülteci Konseyi'nden, Musul'un batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması için başlatılan operasyonun iç kesimlere doğru yayılması halinde evlerini terk edenlerin sayısının günlük 25 bine ulaşabileceği uyarısında bulunuldu.

Norveç Mülteci Konseyi'nde görevli yasa danışmanı Patrick Mykloski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Operasyon başladığından bu yana ortalama günde 10 bin sivil Musul'dan kaçıyor ancak çatışmaların kentin iç kesimlerine doğru kayması halinde bu sayının 25 bine çıkma ihtimali var." ifadelerini kullandı.

Musul'un batı yakasına yönelik başlatılan operasyon sonucunda şimdiye kadar 110 binin üzerinde sivilin evlerini terk ettiğini dile getiren Mykloski, kentin güneyindeki sığınmacı kamplarında yer kalmadığını söyledi.

Kentten kaçan sivillerin barınak sorununun çözülmesi için 8 bin çadırlık ve 25 bin kapasiteli yeni bir kampın kurulmasına karar verildiğini aktaran Mykloski, önümüzdeki hafta içerisinde söz konusu kampın açılacağını belirtti.

Mykloski, Norveç Mülteci Konseyi'nin Musullu sivillere sürekli bir şekilde gıda ve battaniye yardımında bulunduğunu sözlerine ekleyerek, bazı durumlarda temiz içecek suyun da temin edildiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler