NKÜ'de yeni akademik yıl başladı

NKÜ'de yeni akademik yıl başladı

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ), 2016-2017 akademik yılı başladı.NKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen ve 15 Temmuz'daki darbe...

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesinde (NKÜ), 2016-2017 akademik yılı başladı.

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen ve 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanların anlatıldığı klip gösterimiyle başlayan törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 2016-2017 akademik yılının hem üniversiteye hem kente hem de ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Akademisyen ve öğrencilerin güzel ve verimli bir sene geçireceğini ümit ettiğini dile getiren Ceylan, şunları söyledi:

"Üniversitemizin, kurulduğu yıldan bugüne hem fiziki hem de öğrenci, akademisyen sayısı açısından ve verilen eğitim kalitesiyle ülke ve dünya ilmine, gelişimine sağladığı akademik katkıların artışını görmekteyiz. Bizler de üniversitenin bu başarısından mutluluk ve gurur duyduk. Üniversitenin bu yılda bundan sonra da aynı başarılarla eğitime devam etmesini temenni ediyorum. Üniversitenin mevcut eğitim düzeyinin yükselmesi, burada eğitim alan çocuklarımızın gelecekte ülke yönetiminde, ülkenin gelişiminde Türkiye Cumhuriyeti devletinin Atatürk’ün bize hedef olarak çizdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmadaki sağlayacağı katkılar açısından çok önemlidir."

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise üniversitenin 2006 yılında kurulduğunu hatırlatarak, akademik ve idari kadronun özverili çalışmasıyla her geçen yıl saygın üniversiteler arasında yer alma hedefine yaklaştıklarını ifade etti. Şimşek, 2016- 2017 akademik yılının üniversite akademisyenlerine ve öğrencilerine hayırlar getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat tarafından ilk ders verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :