Nijerya'da petrol boru hatlarına yeni saldırı

Nijerya'da petrol boru hatlarına yeni saldırı

WARRI (AA) - Nijerya'da "Nijer Deltası İntikamcıları" adlı grup, ülkenin güney kesiminde İtalyan petrol şirketi Agip'e ait bir ham petrol boru hattını...

WARRI (AA) - Nijerya'da "Nijer Deltası İntikamcıları" adlı grup, ülkenin güney kesiminde İtalyan petrol şirketi Agip'e ait bir ham petrol boru hattını daha patlattıklarını iddia etti.

Grup, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, sabah saatlerinde Bayelsa eyaletinde Agip'e ait bir petrol borusunu havaya uçurduklarını ileri sürdü.

Hükümet yetkililerinin hafta başında, Nijerya'nın Delta bölgesinde petrol boru hatlarına saldırı düzenleyen militanlara yönelik askeri operasyonları askıya alma kararının ardından, Nijer Deltası İntikamcıları, hükümetle uzlaşmayacaklarını açıklamıştı.

Hükümetin barış görüşmeleri teklifini reddeden grup, çarşamba günü Delta eyaletindeki Chevron petrol şirketine ait bir boru hattını daha patlattıklarını duyurmuştu.

"Nijer Deltası İntikamcıları" adlı grup, yaklaşık iki hafta önce, sosyal medya hesabından Shell ve Agip'e ait petrol boru hatlarını patlattığını açıklamıştı. Bu saldırı, Nijerya'nın günlük petrol üretimini yarıya indirmişti.

Grup, Delta bölgesinde faaliyet gösteren firmalara, bölgeyi 31 Mayıs'a kadar terk etmeleri uyarısında bulunmuştu.

Saldırıların arkasında, yerel siyasetçiler de dahil bölgedeki çıkar gruplarının olduğundan şüpheleniliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler