Niğde'de "Darbe ve Hukuk" konferansı

Niğde'de "Darbe ve Hukuk" konferansı

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek: - "15 Temmuz'da emperyalizmin iç savaş için, bölmek için hedef seçtiği ülkenin Türkiye olduğu netleşti"

NİĞDE (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek,"15 Temmuz'da emperyalizmin iç savaş için, bölmek için hedef seçtiği ülkenin Türkiye olduğu netleşti." dedi.

Çiçek, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatınca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen, "Darbe ve Hukuk" başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde FETÖ'cülerin, millete ve Meclise devletin silahlarını kullanarak ateş ettiklerini söyledi.

FETÖ'nün 2023'ün sahibi olduğunun ortaya çıktığını iddia eden Çiçek, şunları kaydetti:

"15 Temmuzda emperyalizmin iç savaş için, bölmek için hedef seçtiği ülkenin Türkiye olduğu netleşti. Hep 2023 diyorlardı 2023'ün sahibinin FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. 2023'ü bekleyebilselerdi dört yıldızlı generallerin hepsi bu gidişle FETÖ'cü olacaktı ve sonuçta emir komuta zinciri içerisinde yönetime el koyacaklardı. Ancak listeler hazırlanıp atılacakları ve aynı suçtan yargılanacakları ortaya çıkınca bunu 2016'ya çekmek durumunda kaldılar.

Şayet o süreç biraz daha hazırlıklı olsaydı, orduda katılım biraz daha fazla olsaydı, 16 Temmuz sabahı milli ordumuz darbeciler ve darbeye karşı olanlar diye ikiye bölünecekti. Suriye ve Irak'ta olduğu gibi sonra milletimiz de askere göre durum takınıp, bir iç savaş başlamış olacaktı."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :