Neymar, Barcelona'ya 472 milyon euroya veda etti

Neymar, Barcelona'ya 472 milyon euroya veda etti

Paris Saint-Germain, Barcelona'dan Neymar'ı kadrosuna katıyor. Fransız ekibi bu transfer için kasasından yaklaşık yarım milyar euro çıkaracak

 

NEYMAR, 472 MİLYON EUROYA VEDA ETTİ

Paris Saint-Germain’la anlaşan Neymar, takım arkadaşlarına veda etti.

Avrupa basınında yer alan haberlere göre; Fransız ekibi, Neymar'ı Barcelona'dan koparmak için, 222 milyon euroluk sözleşme fesih bedelini ödeyecek. Yıldız oyuncunun, 100 milyon euro imza parası ve yıllığı net 30 milyon eurodan, 5 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtiliyor.  Fransız ekibi böylece Neymar için 5 yıllık anlaşmada yaklaşık  500 milyon euroyu kasasından çıkarmış olacak.

Neymar, Brezilya'nın Santos Kulübü'nden, Barcelona'ya 5 yıllığına 57 milyon euroya transfer olmuştu. 

BARCELONA'DAN AÇIKLAMA

 İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, Brezilyalı futbolcusu Neymar'ın bu sabah ayrılma kararını kulübe bildirdiğini doğruladı. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 25 yaşındaki futbolcunun, aynı zamanda menajeri de olan babasıyla birlikte sabah saatlerinde kulübe geldiği ve ayrılma kararını yöneticilere ilettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, futbolcuya serbest kalma bedelinin 222 milyon euro olduğunun hatırlatıldığı ve geçen sezon gerçekleşen sözleşme yenilenmesi nedeniyle doğabilecek ekstra ödeme bedelinin çözüm bulunana kadar noter yoluyla güvencede tutulacağı bildirildi. Katalan ekibi, yıldız futbolcunun geçici bir izinle antrenmanlara katılmayacağı bilgisini de paylaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler