New York Fed Başkanı Dudley:

New York Fed Başkanı Dudley:

"Tahminlerimiz, ılımlı büyüme trendinin, iş gücü piyasasında ek güçlenme ve enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşmasıyla birlikte süreceğini öngörüyor"- "Fed ekonomistleri, enflasyonun gelecek aylarda toparlanmasını bekliyor. Bununla birlikte son

WASHINGTON (AA) - New York Fed Başkanı William Dudley, "Tahminlerimiz, ılımlı büyüme trendinin, iş gücü piyasasında ek güçlenme ve enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşmasıyla birlikte süreceğini öngörüyor." dedi.

Dudley, New York’ta yaptığı konuşmada, Fed'in kademeli sıkılaştırma politikasını sürdüreceğine işaret eden değerlendirmelerde bulundu.

"Tahminlerimiz, ılımlı büyüme trendinin, iş gücü piyasasında ek güçlenme ve enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşmasıyla birlikte süreceğini öngörüyor." ifadesini kullanan Dudley, Fed ekonomistlerinin, enflasyonun gelecek aylarda toparlanmasını beklediğini kaydetti.

Dudley, "Bununla birlikte son dönemdeki zayıf veriler, yıllık enflasyonu aşağı çekmeye devam edecek. Yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılması 6-10 ayı bulabilir." dedi.

Dolarda son aylarda görülen değer kaybının ABD'ye ithal edilen ürünlerin fiyatlarının artmasına yol açıp, enflasyonu yukarı iteceği öngörüsünde bulunan Dudley, ücret artışının zayıf kalmasında ise düşük verimliliğin önemli rol oynadığını, bu nedenle Amerikalı politikacıların, ülkede giderek artan gelir dağılımı eşitsizliğini gidermek için verimliliği artıracak politikalara yönelmesi gerektiğini söyledi.

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların sadece yüzde 37’sinin çocuklarının kendilerinden daha iyi bir yaşam süreceğini düşündüğünü aktaran Dudley, bunu "tedirgin edici" bulduğunu ifade etti.

Dudley, teknolojik gelişmeler ve küreselleşmenin gelir eşitsizliğini artıran faktörler arasında yer aldığını, bu sorunu çözmenin ancak daha iyi eğitim olanaklarıyla mümkün olacağını vurguladı.

Fed'in üç numaralı ismi William Dudley'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) kalıcı oy hakkı bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler