NEVÜ Rektörü Bağlı, öğrencilerle bir araya geldi

NEVÜ Rektörü Bağlı, öğrencilerle bir araya geldi

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Ulusal Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Ulusal Öğrenci Derneği (NUDER) tarafından düzenlenen öğrenci tanışma programına katıldı.

NEVÜ yerleşkesindeki Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisinde, üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin kaynaşması amacıyla düzenlenen programda konuşan Bağlı, çeşitli üniversitelerle işbirliği anlaşmaları yapıldığını belirterek, NEVÜ'nün uluslararasılaşma konusunda önemli adımlar atıldığını kaydetti.

Bağlı, "Üniversitemizde eğitim öğretim gören öğrencilerimiz yurt dışında eğitim öğretim görebildiği gibi akademisyenlerimiz de akademik çalışmalarını yurt dışında rahatlıkla yapabiliyorlar. Ayrıca, yurt dışında bulunan üniversiteden öğrenci ve akademisyenler de aynı şekilde üniversitemize gelebiliyor. Üniversitemizde toplamda 326 uluslararası öğrencimiz var. Biz dünyanın dört bir tarafından ülkemize ve üniversitemize gelen eğitim öğretim gören bu öğrencilerimizi çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Bağlı, yabancı öğrencilerin taleplerine yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.

Programa, rektör yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, NUDER Başkanı Faruk Kahraman ve üniversitede eğitim öğretim gören uluslararası öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler