Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde şahman buğdayının tanıtımı için tarla günü etkinliği yapıldı.İlçeye bağlı Yeniyaylacık köyündeki programda...

NEVŞEHİR (AA) - Gülşehir ilçesinde şahman buğdayının tanıtımı için tarla günü etkinliği yapıldı.

İlçeye bağlı Yeniyaylacık köyündeki programda çiftçi Yüksel Akın'a ait 20 dekar tarlada deneme amacıyla ekilen ve yaklaşık 2 metre uzayan şahman buğdayı incelendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, Akın'ın ortaya koyduğu başarılı çalışmanın diğer çiftçilere de örnek olmasını istedi.

Nevşehir şartlarında yetiştirilen buğday görüntüsünün kendilerini memnun ettiğini belirten Yılmaz, "Buğdayın çok güzel bir şekilde yetiştirildiğini burada gördük. Yapılan ekimin bundan sonra diğer çiftçilere örnek olmasını istiyoruz. Bundan sonra hububat meselesi olsun, meyvecilik meselesi olsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teşkilatı ve elemanları olarak çiftçimizin yanındayız, çiftçimize destek olacağız. Diğer çiftçilerimizin de bizlerle iş birliği yapmasını bekliyoruz." dedi.

Çiftçi Akın da buğday ekimini tanıtım amacıyla yaptığını belirterek, "Şimdiye kadar hiç ekmedim, yöremizden de hiç eken yoktu. Bu buğdayın bulguru, ekmeği çok lezzetli olur. Bunu genç nesle tanıtma amaçlı, sulu tarımı teşvik amaçlı ektim. Bir kere de suladık, yağışlar da çok oldu. Bu tarlanın dekarından 500 kilogram buğday bekliyorum. Belki de daha fazla çıkacak. Başaklara bakınca fazlada çıkabilir." diye konuştu.

- Avanos'ta "Kadın Emek Pazarı" kuruldu

Avanos ilçesinde kurulan "Kadın Emek Pazarı" hizmet vermeye başladı.

Avanos Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi Tahta Asma Köprü yanında açılan "Kadın Emek Pazarı"nda el işi, iğne oyası, takı tasarımı, kurdele nakış, keçe tasarımı, örgü, çanak ve rapido boyama ürünleriyle yöresel lezzetlerin satış ve tanıtımları yapılıyor.

Belediye Başkanı İsmet İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kadın Emek Pazarımızda el emeği ürünlerin yanı sıra yöresel gıda ürünleri de satışa sunuluyor. Kadınlarımıza ellerini taşın altına koyup bu güzel ürünleri ürettikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

İnce, "Kadın Emek Pazarımızın ürün yelpazesi de genişleyerek güçleniyor. Bunu kadınlarımızın bir başarısı olarak görüyorum. Çünkü hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini burada sergileme ve değerlendirme fırsatı yakalıyor. Biz de Avanos Belediyesi olarak hanımlarımıza sosyal açıdan imkan sunmak için çalışma yürütüyoruz. Kadın Emek Pazarı ve bu yıl üçüncüsünü yapacağımız Avanos Halk Panayırı bunlardan bir tanesi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler