Nevşehir'deki FETÖ/PDY davası

Nevşehir'deki FETÖ/PDY davası

Örgüt üyesi oldukları iddiasıyla haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 sanığın yargılanmasına başlandı

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 sanık, hakim karşısına çıktı.

Nevşehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Bahtiyar G. ve avukatı katıldı.

"Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçundan hakkında dava açılan eski öğretmen Bahtiyar G, duruşmaya Amasya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Bahtiyar G, Bank Asya'ya örgüt elebaşısının talimatıyla para transferi gerçekleştirmediğini, faizsiz bankacılık sistemi nedeniyle hesabı bulunduğunu iddia etti.

Zaman gazetesine yönelik operasyon sonrası Nevşehir’de düzenlenen protesto gösterisine katılma nedeninin sorulması üzerine Bahtiyar G, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmalarını protesto etmek amacıyla protestoya katıldığını belirtti.

Tanık olarak dinlenen S.S. de zaman zaman meslektaşları ile NEVSADER adlı dernekte buluştuklarını, dernekteki programlara katılan Bahtiyar G'nin burada katılımcılara sohbet ortamında bilgiler verdiğini söyledi.

İkinci duruşmada ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu sanık Birol D. hakim karşısına çıktı.

Kendisine ait telefon hattında "ByLock" uygulaması çıkan Birol D, bir ay kullandıktan sonra hattın kapandığını ileri sürerek, "Bu hat sadece bir ay kullandığım bir telefon hattıdır. ByLock kullanıcısı olsaydım diğer telefonlarımda da tespit edilirdi." diye konuştu.

Mahkeme başkanının, kapandığı iddia edilen hattan daha sonra da farklı tarihlerde çeşitli görüşmeler yapıldığının tespit edildiğini söylemesi üzerine Birol D, "Ben o tarihte kapandığını sanıyordum. Hattı kullanmıyordum pasif durumdaydı." dedi.

Son duruşmada "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakim karşısına çıkan Mahmut Ş. de hakkındaki suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmaları 24 Temmuz'a erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler