NEÜ çok sayıda uluslararası akademik toplantıya ev sahipliği yapacak

NEÜ çok sayıda uluslararası akademik toplantıya ev sahipliği yapacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılına çok sayıda uluslararası akademik toplantıya ev sahipliği yaparak başlıyor.

Toplantılarla ilgili açıklamalarda bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Önümüzdeki ay içerisinde ev sahipliğini yapacağımız etkinliklerin şehre ve ülkemize çok önemli katkılar sağlamasını umuyoruz. Kültürel ve akademik anlamda yeni işbirliği alanları açmasını beklediğimiz akademik toplantılar şehrimiz açısından önemli bir kazanım olacaktır.” dedi.

Rektör Şeker, “3. Uluslararası Bilgisayar Bilimleri ve Teknolojilerinde İslami Uygulamalar IMAN 2015” konferansının 1-3 Ekim tarihleri arasında olacağını belirtti. Şeker konferansla, Müslüman bir kişiye, dinine, toplumuna ve ailesine fayda sağlayan ve sağlayacak olan bilgisayar programları sunularak, bilgisayar destekli araştırmaların teşviki amaçlandığını sözlerine ekledi. Konferansa yerli ve yabancı pek çok akademisyen katılacak. Rektör Şeker, 8-11 Ekim tarihlerinde yapılacak “Uluslararası İslâm Medeniyetinde Zaman Sempozyumu” ile İslam kültür ve medeniyetinin insanlığa olan katkılarının konuşulacağını söyledi.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “II. Uluslararası İslam Ticaret Hukukunun Günümüzdeki Meseleleri Kongresi” ilgili olarak, “Altın hesabı, vadeli altın işlemleri, konut ve taşıt finansman teknikleri, borç yapılandırma gibi hususların İslami açıdan tartışılıp görüşüleceği Kongremiz 15-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rektör Şeker, ana teması “Sosyal Sermaye” olan, uygulamalı bilimler açısından en önemli uluslararası etkinliklerden birisi olmaya aday “I. Uluslararası Uygulamalı Bilimler Kongresi”nin de 23-24 Ekim tarihleri arasında yine NEÜ ev sahipliğinde yapılacağını kaydetti.

Ayrıca NEÜ’nün paydaşı olduğu “Uluslararası Tıp Eğitimi Konferansı”nın (International Conference on Medical Education) da İstanbul Haliç Kongre Merkezinde 15-18 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini bildiren Prof. Dr. Şeker “Uluslararası Tıp Eğitimi Konferansı, ülkemiz üniversitelerinin rektörleri, rektör yardımcıları, dekanları, sağlık eğitmenleri, eğitim planlamacıları, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin de katılımlarıyla gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.