Nesibe Aydın Okullarından Özel öğrencilerin Özel annelerine Anlamlı yardım projesine tam destek

Nesibe Aydın Okullarından Özel öğrencilerin Özel annelerine Anlamlı yardım projesine tam destek

35 yıllık köklü geçmişi ve Türkiye’de 7 il, 11 kampüste sürdürdüğü eğitim faaliyetleri ile eğitimde mihenk taşı olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları’nın öğrencileri, Kadın Hakları Sosyal Sorumluluk Projesi’ne imza attılar.

İki yıla yakın bir sürede hazırlanan ve tüm geliri, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören engelli çocukların annelerine meslek edindirmek için harcanacak olan görkemli geceye, 1.300 davetli katıldı.

Nesibe Aydın öğrencilerinin kadın temalı yaptıkları birbirinden güzel 80 adet yağlı boya tablo sergisiyle başlayan, 250 kişilik dev bir kadro tarafından hazırlanan gecenin açılış konuşmasını yapan Nesibe Aydın Okulları Kurucusu, Eğitimci ve Yazar Nesibe Aydın; “Bir kadın olarak, 35 yıl önce çıktığım bu yolculukta, Türkiye’nin dört bir yanına eğitim ışığı saçan okullarımızda, binlerce kız çocuğuna eğitim vermenin ve başarılarımla onlara rol model olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadınlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve engelli çocuklarımızın annelerinin meslek edinmesi için muhteşem bir program hazırlayan Nesibe Aydın Ankara, Konya, Antalya, Kocaeli ve Mersin Okulları öğretmen ve öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bu programa, 2019 Eylül’de eğitim ve öğretime başlayacak olan Diyarbakır ve Gaziantep Okullarımızın öğretmen kadrosu da destek verdiler. 1.000 kişilik eğitim kadromuz, 5.000 öğrencimiz ve velilerimizle birlikte, Büyük Nesibe Aydın Ailesi olarak, ülkemizin ve kadınlarımızın her zaman yanında olacağız.” dedi.

nesibe-aydin-(1).jpg

Nesibe Aydın Okullarının, kadın hakları Sosyal Sorumluluk projesi çerçevesinde Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirdiği sergi ve Yonca Lodi konserinden elde edilen gelir Özel öğrencilerin özel anneleri için geçtiğimiz günlerde iki derneğin girişimleriyle Karatay ve Selçuklu Özel Öğretim Uygulama okullarında açılan” Mor Cepkenli kadınlara Mor Laleler” projesi çerçevesinde açılan Dikiş Atölyesinin geliştirilmesi için bağışlandı..

nesibe-aydin-a-plaket.jpg

Konser sonunda teşekkür konuşması yapan Nesibe Aydın Konya Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Can Ünal; “ iki yılı aşkın bir sürede hazırlanan ve tüm geliri, özel eğitim merkezlerinde eğitim gören engelli çocukların annelerine meslek edindirmek için harcanacak olan Kadın Hakları Sosyal Sorumluluk Projemizi, 1.300 davetlinin katılımıyla Konya Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirdik. 250 kişilik bir ekip ile bu görkemli geceyi bizlere yaşatan öğretmen, öğrenci, veli ve mezunlarımıza Büyük Nesibe Aydın Ailesi olarak teşekkür ediyoruz. Ayrıca Dikiş Atölyesi projesine imza atan Dernek başkanlarımız Av. Elife Kazancı ve Lütfiye Ayar Hanım efendilere de bu anlamlı projeye imza attıklarından dolayı, okulum adına teşekkür ediyorum “” Dedi.

Yardım gecesinin en duygusal anı ise, 2017 yılında henüz 22 yaşında Batman’da şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası, Sadık Yalçın’ın sahneye davet edildiği anlarda yaşandı. Kızının, öğrenciler tarafından yapılan yağlı boya portresinin hediye edilmesiyle duygulanan Sadık Yalçın; “Öncelikle kadınlar için böyle bir çalışma yapan Sayın Nesibe Hocama ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Kadınlarımızın bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyorum. Benim bir evladım vardı; vatan şehit istedi, onu vatana şehit verdim. Kızımla, gurur duyuyorum. ” ifadelerini kullandı. 

Konya Nesibe Aydın Okullarının düzenlediği “KADIN” temalı sanat gecesinden elde edilen geliri projemiz olan Dikiş Atölyesi projeye aktarmaların dolayı Nesibe Aydın Okulları teşekkür eden Dernek Başkanı Av. Elife Kazancı “ Nesibe Aydın Okullarının “Kadın Hakları Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında düzenlemiş olduğu etkinlik muhteşemdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Elde edilen geliri “Dikiş Atölyesi” projemize aktararak engelli çocukları olan annelerin çocuklarının okullarında açılan Dikiş atölyelerde meslek edinmeleri ve ekonomiye katılmalarını sağlanacaktır. Başta Nesibe Aydın olmak üzere bu projeye imza atan Nesibe Aydın Okullarının yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum “ dedi.

Selçuklu Kongre Merkezindeki Yonca Lodi ve Nesibe Aydın Okulları Korosunun verdiği konser sonunda Nesibe Aydın Okulları Kurucusu Nesibe Aydın’a günün anısına bir plaket takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler