Neler oldu neler! Konyaspor’un Giresunspor zaferinde yaşananlar

Neler oldu neler! Konyaspor’un Giresunspor zaferinde yaşananlar

Ligde iyiden iyiye şampiyonluk havasına giren Konyaspor, rakiplerini bir bir deviriyor. Transfer döneminde lobi baskısı yapılan yeşil beyazlılar kısıtlı kadrosuyla adeta destan yazıyor. İşte Giresunspor destanında olanlar.

Süper Lig’de ikinci sırayı parselleyen Konyaspor, rakiplerini bir bir geçiyor. Son 3 maçından galibiyet çıkarmayı başaran Konyaspor’un düşme hattının hemen üstündeki rakibi Giresunspor’u güzel futboluyla mağlup etmeyi başardığı mücadeleden öne çıkanları sizler için derledik.

GİRESUN BİLENMİŞ

Sezonun ilk devresinde oynanan ve 0-0 biten mücadeleden bu yana taraftarlarının dahi Konyaspor’a bilendiği Giresunspor’da futbolculardan eski Trabzonlu Zeki Yavru ve Flavio’nun anlamsız motivasyonu ve sert futbolu ve Serginho’nun her pozisyona itiraz etmesi maçın önüne geçti.

GİRESUNLU GAZETECİ NE YAPIYOR ACABA?

İlk yarıda oynanan mücadelede baskılı bir futbol ortaya koyan ve o haftaya kadar oynadığı tüm maçlarda gol bulamayan Giresunspor, Konyaspor karşısında da aynı kaderi yaşamıştı. Her zaman oynadığı futbolu sahada sergileyen Konyaspor sahadan 0-0 beraberlikle ayrılmıştı. Giresun basınından bir gazeteci İlhan Palut’a “Karşılaşmaya bakacak olursak Giresunspor bence sizinle aynı puana sahip olması gerekirdi" diyerek saygısız bir çıkış yapmıştı.

“Bu çıkışın ardından İlhan Palut provakasyona gelmeyerek Rakibin hangi pozisyonları vardı?” sorusuna muhabir cevap verememiş ve Palut açıklamasının devamında “Giresunspor'la yerleri mi değişelim? Hak etmediğimiz yerde olduğumuz için senden özür dilerim" diyerek muhabiri yerin dibine sokmuştu.

Sezonun 24 haftası sonunda Giresunspor yalnızca 5 sıra yukarı çıkabildi. Konyaspor ise şampiyonluk kovalıyor.

GİRESUN’UN NET POZİSYONU YOK

Mücadele boyunca Konyaspor kalesine gelmekte zorlanan Giresunspor’da oyuncuların fiziksel eksikliği gözlerden kaçmadı. Konyaspor’un bireysel olarak güçlü oyuncuları karşısında zorlanan Giresunspor oyuncuları hücum yapmakta da büyük zorluklar çekti. Ceza sahası içinde neredeyse topla buluşamayan çotanaklar Konyaspor kalesine cılız, 3’ü isabetli 6 şut çekebildi.

AMILTON’UN ALIŞMASI LAZIM

Devrearası transferlerinin en iyisi olarak gösterilen Amilton, Giresun karşısında maça ilk onbirde başladı. Tecrübeli oyuncu mücadele esnasında istekli görüntüsüyle mevkisinde gelecek için güven verdi. Taraftar takımın hücum çıkışlarında cesur hareketleri ve kıvrak çalımlarıyla dikkat çeken Amilton’un oyunundan oldukça memnun.

MPOKU GİRDİ GELENEK BOZULMADI

Genellikle oyuna ikinci devrede girmesiyle nam salan Mpoku, Giresun maçının da kilidini açan oyuncu oldu. Demokratik Kongolu tecrübeli oyuncunun oynadığı sürede sergilediği futbol izleyenleri mest etti.

HADZIAHMETOVIC İSTEYİNCE

Konyaspor’da 2016 yılından bu yana forma giyen Boşnak futbolcu Amir Hadziahmetovic, sezonun başındaki acemi hareketlerinden kurtulmuşa benziyor. Amir, Giresunspor karşısında yere sağlam basarak rakipten top çalması ve atak çıkışlarındaki pasları ayrıca güzel çalımlarıyla taraftardan tam notu aldı.

SAVAŞIYORLAR

Defansın bel kemiği Abdülkerim Bardakçı, kulaklarını kapatıp işini yapmaya devam ediyor. Tecrübeli oyuncu her maçta olduğu gibi bu maçta da rakibin ataklarına göğsünü siper eden isim oldu. Ayrıca Adil Demirbağ da Ahmet Çalık’ın yokluğunu aratmıyor. Genç oyuncu kademe girişlerinde takımına nefes aldırmayı başararak taraftara güven verdi.

RÜZGÂRIN OĞLU KONRAD

Sezonun ilk yarısının son maçlarından itibaren forma şansı bulabilen Konrad Michalak, Giresunspor’un sol kanadını delik deşik etti. Genç oyuncu yaptığı ani koşularla Giresun defansının başını döndürdü. Michalak’ın bu hareketleri sayesinde rakibin defans hattı ileri çıkmakta tereddüt yaşadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.